Accenture steunt nieuw topinstituut in Amsterdam

10 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs werd bekend dat Nederland een nieuw topinstituut krijgt. De Amerikaanse topuniversiteit MIT gaat samen met Wageningen Universiteit en TU Delft een hoogwaardige academische instelling neerzetten in Amsterdam. Het nieuwe instituut wordt gefinancierd door Gemeente Amsterdam en diverse grote bedrijven, waaronder adviesbureau Accenture.

Eerder dit jaar vroeg Amsterdam kennisinstellingen in binnen- en buitenland om met voorstellen te komen voor een nieuw instituut. Verschillende universiteiten dongen mee naar de competitie, waaronder de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, Beijing University of Technology, Keio University Japan, Columbia University uit New York en Duke University uit North Carolina. Uiteindelijk kwam het plan van TU Delft, Wageningen Universiteit en MIT als beste uit de bus.

Accenture steunt nieuw topinstituut in Amsterdam

Het nieuwe topinstituut zal zich richten stedelijke innovatie. Het idee is dat kennisinstituten, bedrijven, gemeenten en bewoners binnen het nieuwe instituut gaan samenwerken op het gebied van water, energie, afval, voedsel en data. De initiatiefnemers verwachten dat het instituut een aanzuigende werking zal hebben op de bedrijvigheid in de regio.

Diverse bedrijven zijn al gestrikt als partner en financiers, waaronder Shell, Accenture, Alliander, Cisco, IBM, Schiphol, KPN en TNO. Gemeente Amsterdam stopt de komende tien jaar €50 miljoen in het initiatief.

Bekijk onderstaand fragment van DWDD voor meer informatie: