Big 4 kantoor EY wil dit jaar 30 procent groeien in UK

30 september 2013 Consultancy.nl

EY wil 3.700 nieuwe medewerkers aantrekken in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de groeiplannen zullen de nieuw aangenomen werknemers zich nog dit boekjaar bij EY voegen, dat tot eind juni 2014 loopt. Dit heeft de CEO van EY UK, Steve Varley, gezegd in een interview tegenover The Times.
 
Momenteel heeft EY in de UK 11.000 medewerkers, waaronder 550 partners. Als het de ambitieuze groeiplannen realiseert, dan behaalt het (status-quo) een groei van het personeelsbestand van circa 30%. Het is de bedoeling dat er zo’n 1.300 studenten en pas afgestudeerden worden aangetrokken en zo’n 2.400 ervaren krachten.
 
EY - Groei in UK

Advisory

Varley wil niet precies zeggen hoeveel nieuwe medewerkers per business unit nodig zijn, maar laat wel weten dat the spreiding tussen de tax- advisory- en transaction- units redelijk gelijk verdeeld zal worden. Echter, qua grootte zijn advisory en transactions veel kleinere afdelingen, wat zou betekenen dat er sprake zal zijn van een relatief hoger percentage van de instroom binnen de advisory-gerelateerde servicelijnen. Vergelijkbaar met de situatie in Nederland, kent de Audit dienstverlening zware tijden in de UK als gevolg van groeiende concurrentie, snel veranderende regelgeving en een hoge druk op de marges. Daarentegen laten consultingdiensten een sterke opkomst zien, gestuwd door toenemende vraag bij klanten en hogere marges.

Nieuws

Meer nieuws over