Aon doneert 10.000 aan Hockeyclub Feijenoord

04 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener Aon heeft €10.000 gedoneerd aan Hockeyclub Feijenoord. Met de donatie wil het adviesbureau zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen aan Rotterdam, de stad waar het hoofdkantoor van Aon Nederland gevestigd is. Aon deed de donatie in het kader van zijn 325-jarig jubileum.

Hockeyclub Feijenoord is sinds 2010 actief in de wijk Feijenoord en wil de (kansarme) jongeren in de wijk in beweging krijgen. "De donatie van Aon brengt onze club een stap dichter bij de ambitie om een eigen hockeyaccommodatie in de wijk Feijenoord te realiseren" aldus Harm Mulder, voorzitter van Hockeyclub Feijenoord.

Aon - Hockeyclub Feijenoord

Lex Geerdes (Country Manager Aon Nederland) en Ahmed Aboutaleb (Burgermeester van Rotterdam) overhandigen de cheque aan Harm Mulder, Voorzitter van Hockeyclub Feijenoord.

Aon en sport

Wereldwijd sponsort Aon tal van sportclubs. De meest bekende is de deal met Manchester United. Aon is momenteel shirtsponsor van de voetbalclub, al verdwijnt het logo van de dienstverlener in 2014 van het wedstrijdtenue. Aon wordt vervangen door autofabrikant General Motors, dat op die manier zijn merk Chevrolet wil promoten*. Wel heeft Aon zich voor de komende acht jaar verbonden als kledingsponsor van de huidige Premier League-kampioen. Ook worden de trainingsfaciliteiten van Manchester United (Trafford Training Centre) omgedoopt in het Aon Training Complex. Volgens schattingen betaalt Aon meer dan €170 miljoen voor de sponsorovereenkomst.

Aon - Manchester United

* De nieuwe shirtsponsor betaalt in totaal zo’n €430 miljoen voor de periode van zeven jaar.