Zakelijke dienstverlener Aon viert 325 jarig jubileum

19 september 2013 Consultancy.nl

Verzekeringsmakelaar en consultancybedrijf Aon viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: de zakelijke dienstverlener bestaat maar liefst 325 jaar. Daarmee is het volgens eigen zeggen de oudste nog bestaande verzekeringsmakelaar ter wereld.

De geschiedenis van Aon gaat terug tot de 17e eeuw. In 1688 sloot Evert van Heijningen de eerste Nederlandse verzekeringspolis af, daarmee lag hij aan de basis van de verzekeringsbranche. Na zijn dood werd zijn bedrijf voortgezet door familieleden. Totdat in 1770, bij gebrek aan opvolgers, de ondernemingsbelangen werden verkocht. Na verschillende fusies en overnames ontstaat in 1972 de dienstverlener Hudig-Langeveldt Groep*.

In 1991 werd Hudig-Langeveldt Groep overgenomen door de Amerikaanse, wereldwijd opererende financiële dienstverlener Aon Corporation. Twee jaar later veranderde de naam Hudig-Langeveldt in Rollins Hudig Hall om in 1996 als Aon Hudig verder te gaan. Het jaar daarop fuseerde Aon Hudig met Alexander & Alexander Nederland en werd de bedrijfsnaam gewijzigd naar Aon Nederland.

Aon 325 jaar

Tegenwoordig behoort Aon met 65.000 medewerkers verspreid over vestigingen in 120 landen tot een van de grootste zakelijke dienstverleners ter wereld. Bij Aon Nederland zijn zo’n 1.750 werknemers werkzaam vanuit drie business units: Aon Risk Solutions (focus op risicomanagement), Aon Hewitt (HR-adviestak) en Aon Benfield (herverzekeringsspecialist).

“Door de jaren heen is het een en ander rondom verzekeren veranderd, maar de doelstelling is hetzelfde gebleven. Risico's beheersen, zodat de bedrijfsvoering zo min mogelijk gevaar loopt en onze relaties kunnen blijven ondernemen," aldus Lex Geerdes, Country Manager Aon Nederland en sinds maart van dit jaar ook CEO van Aon Risk Solutions voor Centraal en Oost Europa (COE).

* In 1972 fuseerde het Amsterdamse Langeveldt met branchegenoot D. Hudig & Co. uit Rotterdam.

Nieuws

Meer nieuws over