McKinsey Partner Beth Cobert topadviseur van Obama

25 september 2013 Consultancy.nl

Barack Obama heeft Beth Cobert, een Senior Partner bij McKinsey & Company, aangesteld als Deputy Director in de Amerikaanse ‘Office of Management and Budget’. Met de benoeming wordt Cobert een van de belangrijkste economische adviseurs van de Amerikaanse president.

Sinds 1939, destijds ingevoerd door Franklin Roosevelt, wordt de president van Amerika ondersteund door de zogenaamde ‘Executive Office of the President’. De Executive Office geeft leiding aan een groot aantal diensten en departementen, waaronder het Witte Huis, National Security Council (Nationale Veiligheidsraad) en het National Economic Council (Nationale Economische Raad). De grootste (circa 500 werknemers) en een van de belangrijkste departementen is de Office of Management and Budget (OMB), het departement dat o.a. verantwoordelijk is voor het bijhouden van de Amerikaanse begroting.

McKinsey Partner topadviseur van Obama

Beth Cobert

Cobert werkt al bijna 20 jaar voor strategieconsultancy McKinsey. Nadat zij haar carrière begon bij Goldman Sachs, voegde zij zich in 1984 bij McKinsey’s New York kantoor. Tien jaar later maakte ze de overstap naar het kantoor in San Francisco. In haar twee decennia bij McKinsey, groeide zij uit tot een van de belangrijkste vrouwelijke partners binnen het bedrijf. In haar laatste rol, was zij Global Leader for Functional Capability Building, en daarmee verantwoordelijk voor de training van de ruim 9,000 medewerkers van het advieskantoor. Ook was zij de co-leider van de wereldwijde Marketing & Sales praktijk en fungeerde zij als voorzitter van het McKinsey pensioenfonds.

Deputy Director for Management

Binnen het OMB zal Beth Cobert de op twee na belangrijkste positive gaan vervullen, namelijk die van Deputy Director for Management. Samen met Sylvia Mathews Burwell (Director van OMB) en de overige Deputy Director (Brian Deese), zal Cobert het 3-koppige bestuur van het economische orgaan vormen. Cobert wordt verantwooordelijk voor een breed spectrum van organisatorische kwesties van de regering, waaronder HR, IT, e-Government, financieel management en inkoopbeleid.

Beth Cobert - McKinsey & Company

“Ik ben enorm verheugd met de benoeming van Beth Cobert” zegt Sylvia Methews Burwell, OMB Director en ook McKinsey & Company alumnus*. “Bovendien is Cobert een kampioen op het gebied van personeelsontwikkeling en initiatieven gericht op de ondersteuning van vrouwen die leiderschaps-posities ambiëren” zegt Burwell.

* Sylvia Mathews Burwell werkte tussen 1990 en 1992 twee jaar bij McKinsey & Company voordat zij zich voegde bij de National Economic Council in de tijd dat Clinton president was.

Nieuws

Meer nieuws over