Deloitte Risk Services team wereldkampioen hacken

23 september 2013 Consultancy.nl

Een team van Nederlandse Deloitte adviseurs heeft de ‘Global CyberLympics Security Challenge 2013’ gewonnen. Het is voor de derde keer op rij dat het accountants- en advieskantoor de internationale hackprijs in de wacht sleept. Ook de tweede prijs ging naar Deloitte.
 
De Global CyberLympics is een initiatief van de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council). Het event vond plaats afgelopen donderdag in Atlanta, Verenigde Staten. Doel van de CyberLympics is om het niveau van cybersecurity binnen landen te verbeteren en tevens samenwerking tussen landen te vergroten. De CyberLympics bestaat uit een serie 'ethical hacking' games die bestaan uit zowel offensieve, defensieve security en IT Forensics uitdagingen, zoals digitaal forensisch hackonderzoeken, penetratietesten en Computer Network Defense.
 
Global Cyberlympics
 
In de voorrondes streden wereldwijd 800 teams uit in totaal zes continenten om een plek in de finale. Maar liefst twee teams van Deloitte bereikten de finale, waar ze het opnamen tegen overige hackexperts uit Nederland, Verenigde Staten, Australië en Mongolië. Uiteindelijk werd de prijs gewonnen door team ‘Hack.ERS’, bestaande uit zes adviseurs van Deloitte’s Enterprise Risk Services (ERS) afdeling: Gijs Hollestelle, Coen Steenbeek, Werner Alsemgeest, Thijs Bosschert, Ivo Noppen en Henri Hambartsumyan. Het tweede Deloitte team, dat voor de eerste keer deelnam, behaalde de tweede prijs.
 
Deloitte - Hackers
 
"Wij zijn trots dat onze security specialisten deze unieke prestatie geleverd hebben en voor de derde keer op rij als winnaar uitgeroepen worden. En ook de tweede plek hebben we zeker weten te stellen," zegt Roel van Rijsewijk, partner bij Deloitte Risk Services. “Het vakgebied van ethical hacking wordt steeds belangrijker, zo niet essentieel, bij het vergroten van de cyber security van organisaties. Vanuit Deloitte dragen we graag bij aan een open en veilige digitale wereld".

Nieuws

Meer nieuws over