IT adviesbedrijf Wipro wil verdubbelen in Scandinavie

20 september 2013 Consultancy.nl

Wereldwijde IT consulting organisatie Wipro heeft het ambitieuze plan aangekondigd in Scandinavië te willen verdubbelen in grootte. In de komende drie jaar wil Wipro 500 nieuwe ICT consultants toevoegen aan het bestaande 500 man sterke personeelsbestand.

Het ambitieuze doel van de Indiase IT dienstverlener komt voort uit de groeistrategie die het bestuur eerder dit jaar heeft uitgezet. Het bedrijf identificeerde vijf regio’s als belangrijkste groeimarkten: Asia Pacific, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Latijns-Amerika.

“Aangezien Scandinavië een belangrijke opkomende groeimarkt voor ons is, willen we investeren in de regio om onze klanten binnen de industrieën te bedienen” zegt Rajat Mathur, Chief Sales and Operations Officer for Growth Markets bij Wipro.

WIPRO - Carl Hendrik Hallstrom

Carl-Henrik Hallström
Om de groeiplannen in Scandinavië te realiseren, heeft het bedrijf Carl-Henrik Hallström als regionaal hoofd aangesteld voor de vijf Scandinavische landen – Denemarken, Finland, Ijsland, Noorwegen en Zweden. Tot aan 2011 was de industrieveteraan Managing Director bij Equaterra. Nadat KPMG Equaterra overnam twee jaar geleden, maakte hij de overstap naar de consulting tak van het Big 4 kantoor. Voor KPMG en Equaterra, bekleedde Hallström bestuursfuncties bij Fujitsu Services, Daltek en het Zweedse IT bedrijf Tandberg.

Nieuws