Deloitte Consulting helpt Toshiba met HCM implementie

12 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Toshiba Medical Systems (TMS) heeft onlangs Oracle HCM Cloud Service in gebruik genomen. Het nieuwe HR systeem ondersteunt alle processen op het gebied van medewerkersontwikkeling, prestatie- en talentmanagement. De implementatie van de ERP module werd begeleid door Deloitte's adviestak.

De medische tak van Toshiba maakt al sinds 2004 gebruik van Oracle als zijn ERP systeem. In 2011 concludeerde TMS dat het huidige talent- en performancemanagement systeem toe was aan vervanging. Na een uitgebreide vergelijking van SaaS-gebaseerde HCM-oplossingen, en een vendor-selectietraject viel de keuze in maart 2012 op Oracle HCM Cloud Service. “We hebben veel verschillende SaaS HCM-aanbiedingen gezien en vonden dat Oracle HCM Cloud Service de beste keuze was om ons verder te helpen en ons doel te bereiken om een uitstekend presterende organisatie te zijn” zegt Pim Vogel, Senior Manager HR Europe bij Toshiba Medical Systems Europe.

Deloitte - Toshiba

De consultants van Deloitte werden ingehuurd om de implementatie binnen de organisatie te begeleiden. Het adviesbureau leverde een breed pakket aan consultancydiensten, waaronder op het gebied van Oracle expertise, project management en human capital dienstverlening. “We zijn er trots op dat we deel uit mogen maken van deze belangrijke stap voor Toshiba Medical Systems in dit proces om zijn reeds sterke personeelsbestand nog verder te professionaliseren via uniforme assessments, doelstellingen en ontwikkeling” zegt Stef Oud, hoofd van Deloitte’s EMEA Oracle Practice.

Met de livegang van Oracle HCM Cloud Service vervangt Toshiba verschillende handmatige en offline systemen met één allesomvattende oplossing. Zo kunnen nu bijvoorbeeld medewerkers vanuit alle lagen van de organisatie doelen en competentie- en evaluatieprocessen doorlopen in een geïntegreerd systeem. “We zien nu al een aantal voordelen van de oplossing. Denk hierbij aan een gestructureerde omgeving waarin alle medewerkers gefocust zijn op dezelfde doelen. We zijn erg verheugd over het potentieel voor Toshiba Medical Solutions om betere ontwikkelmogelijkheden te bieden aan onze managers en onze medewerkers” aldus Vogel.