EY adviseert CVC tijdens overname van Campbell Soup

04 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CVC Capital Partners voert “exclusieve en afrondende” gesprekken om de meeste onderdelen van de Europese business van levensmiddelenbedrijf Campbell Soup te kopen. Hoewel financiële details van de deal niet worden vrijgegeven, schatten analisten de waarde van de transactie op meer dan €400 miljoen, inclusief de schuld. De transactie wordt begeleid door diverse adviesbureaus, advocatenkantoren, en zakenbanken, waaronder EY.
 
Campbell Soup is een van de grootste en bekendste producent van blikken soep en sauzen in de wereld. De producten worden verkocht in vrijwel alle landen ter wereld. Wereldwijd werken er bijna 30.000 personen bij het levensmiddelenbedrijf.
 
Private-equitybedrijf CVC is dicht bij de overname van de merken in Frankrijk, Duitsland, Zweden en België en daarnaast nog vier fabrieken in Europa. De beoogde business unit is gevestigd in Puurs, België, waar zo’n 1,300 mensen werken. Merken die onderdeel zijn van de deal zijn Liebig en Royco in Frankrijk, Eraasco in Duitsland en Devos Lemmens in België.
 
EY - Cambell
 
Koper: CVC
CVC wordt op juridisch vlak geadviseerd door advocatenkantoren Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer. Barclays verzorgt schuldfinanciering en Leopold Capital Partners biedt corporate finance diensten. Big 4 kantoor EY adviseert het private-equitybedrijf op het gebied van transactiediensten, waaronder marktanalyse en commerciële due diligence.
 
Verkoper: Campbell Soup
Allen & Overy staat Campbell Soup bij als juridisch adviseur, terwijl ING schuldfinanciering biedt.