CGI wint cybersecurity contract van $6 miljard in VS

03 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

CGI heeft een grote mantelovereenkomst gesloten met de U.S. Department of Homeland Security (DHS), het Amerikaanse ministerie dat verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid. Het adviesbureau zal de komende vijf jaar diensten verlenen op het gebied van cybersecurity en de ministerie ondersteunen met Continuous Monitoring as a Service (CmaaS). De totale contractwaarde kan oplopen tot naar maar liefst $6 miljard (!).
 
Het belangrijkste doel van het contract zal het beveiligen van shared networks van meer dan 20 Amerikaanse overheidsafdelingen zijn. CGI zal IT diensten leveren en tools om DHS’s Continuous Diagnostic en Mitigation (CDM) programma te implementeren. Het CDM programma is ontworpen om de IT netwerken van de publieke sector te beschermen tegen cyberaanvallen, door het leveren van sensoren, diagnose, mitigation tools en het CmaaS programma die de veiligheid van overheidsnetwerken zullen versterken. Bovenop de standaard diensten kunnen de overheden ook kiezen voor een breder dienstenaanbod van het ICT adviesbureau, waaronder de implementatie van change management diensten.
 
CGI wint cybersecurity contract
 
“In de huidige tijd waarin overheidsnetwerken worden gedeeld, is Continuous Monitoring as a Service een cruciaal stukje van de veiligheidspuzzel voor de overheidsklanten” zegt Donna Ryan, president van CGI’s Public Sector in de Verenigde Staten. “In een tijd waarin cyberaanvallen een ware sociale en economische bedreiging vormen, moet de overheid er zeker van kunnen zijn dat hun veiligheid niet alleen continu wordt gewaarborgd, maar zich ook aanpast aan de alsmaar veranderende risico’s”.