Mark Weinberger nieuwe wereldwijde CEO van EY

23 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft onlangs Mark Weinberger als de wereldwijde CEO aangesteld. Hij volgt Jim Turley op, die na 12 jaar lang aan het roer te hebben gestaan van het accountants- en advieskantoor, met pensioen is gegaan.
 
Weinberger begon bij Ernst & Young* in 1987 als junior staff member. Tussen 1987 en 1996 specialiseerde hij zich voornamelijk in Tax services, met een focus op de publieke sector. In 1996 verliet hij EY en werd hij co-eigenaar van een nieuw opgericht adviesbureau genaamd ‘Washington Counsel’. In mei 2000 werd het bedrijf gekocht door EY en voegde hij zich wederom bij EY als Director van de National Tax Department in de VS. Medio 2002 werkte hij korte tijd voor de Amerikaanse regering, waarna hij wederom bij EY terechtkwam, dit keer als Head of Tax services voor de Noord-Amerikaanse markt. Sindsdien was hij actief binnen diverse rollen en vorige maand werd hij benoemd tot wereldwijde CEO van het adviesbureau.
 
EY - Mark Wijnberger
 
“Het is een privilege om deze geweldige organisatie te leiden in deze dynamische tijd. Ik kijk er naar uit om de komende uitdagingen aan te pakken. EY heeft een trotse historie die meer dan een eeuw teruggaat” zegt Mark Weinberger.
 
* Ernst & Young heeft in juli 2013 zijn naam wereldwijd gerebrand naar EY.