Omzetstijging van 16% voor Tata Consultancy Services

16 augustus 2013 Consultancy.nl

Tata Consultancy Services (TCS) heeft een sterk tweede kwartaal van het boekjaar 2013-2014 achter de rug. Het van oorsprong Indiase IT diensten bedrijf boekte een wereldwijde omzet van $3.16 miljard, 16% hoger dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winstgevendheid was ook hoog, met een operationele winst van $856 miljoen (+14.0% jaar-op-jaar).
 
TCS’s groei was relatief evenwichtig verdeeld binnen alle industriesegmenten, hoewel de resultaten het beste waren binnen de Life Sciences, Retail, Telecom en financiële sectoren. Hetzelfde gold voor de resultaten binnen de business units (Assurance, Enterprise IT Solutions, Global Consulting en Asset Leveraged Solutions) en de landen (VS, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacifische regio.)
 
Tata Consultancy Services - Kantoor
 
Volgens TCS topman N Chandrasekaran liggen vier factoren ten grondslag aan de positieve resultaten. Ten eerste, TCS heeft de juiste interne maatregelen getroffen. “Een sterk momentum in onze business, de juiste kostenstructuur, een klantgerichte aanpak en onze groeiende investeringen in nieuwe digitale oplossingen is de sleutel geweest” aldus de topman. Ten tweede ziet het IT conglomeraat tekenen van een herstellende economie, met als gevolg een hogere declarabiliteit van zijn consultants. Ten derde won het bedrijf in het tweede kwartaal 2 grote contracten van elk $100 miljoen, waardoor de omzet een boost kreeg. Tot slot rondde TCS de overname van Alti af, een van de top 5 SAP system integrators in Frankrijk.

Nieuws

Meer nieuws over