BMC geeft Brandweer Hollands Midden E-HRM advies

13 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Adviesbureau BMC heeft in opdracht van Brandweer Hollands Midden een plan van aanpak opgesteld voor de mogelijke implementatie van E-HRM. Op basis van het advies van het managementbureau gaat de brandweerorganisatie de komende periode opvolging geven aan de verschillende adviezen en initiatieven.
 
‘Brandweer Hollands Midden’ is ontstaan uit de fusie (januari 2011) tussen de 24 brandweerkorpsen binnen de regio Hollands Midden*. Bij de regionalisering van de brandweer heeft de organisatie zijn verschillende personeelsadministraties bijeengebracht. Om de kwaliteit van de personeelsgegevens te verbeteren heeft de brandweer diverse potentiele verbeterinitiatieven op het oog, waaronder het introduceren van een personele selfservice module. Hiermee worden personeelsgegevens actueler en stijgt de kwaliteit van de gegevens.
 
BMC - Brandweer
 
De brandweerorganisatie vroeg BMC advies bij haar ambitie te werken aan selfservice voor personeelsgegevens. Een plan van aanpak, gericht op zowel de technische als organisatorische implementatie van E-HRM, werd opgesteld door BMC consultants John Raan en Jantine Waijenberg. Het plan geeft inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van selfservice binnen de Brandweer Hollands Midden en presenteert een overzicht van verdere optimalisatie van de personeelsadministratie, al dan niet door gebruik te maken van E-HRM.
 
* Alleen de gemeente Katwijk is nog in het bezit van een gemeentelijke brandweer.