Ex korpschef Jan Stikvoort naar Deloitte Public Sector

05 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoofdcommissaris Jan Stikvoort (59), tot 1 januari 2013 korpschef van de regiopolitie Hollands Midden, is afgelopen donderdag in dienst getreden bij accountants- en adviesbureau Deloitte. Als Director binnen de Publieke Sector branchegroep gaat Stikvoort zich richten op het terrein van veiligheid en openbare orde en met het onderhouden van internationale netwerken. Daarnaast zal hij – op basis van zijn ervaring en senioriteit – interne adviseurs van het Big 4 kantoor begeleiden tijdens projecten en in hun ontwikkeling.
 
Stikvoort werkte bijna 40 jaar voor de politie. In 2011 stond hij dagenlang volop in de schijnwerpers – hij was korpschef tijdens de dodelijke schietpartij in Alphen aan den Rijn. Achteraf gaf hij toe dat de dader, Alphenaar Tristan van der Vlis, niet in het bezit had mogen zijn van een wapenvergunning. De ervaren politieman besloot om de politie te verlaten nadat eerder dit jaar bekend werd dat hij geen onderdeel zou uitmaken van de nieuwe top van de Nationale Politie, als gevolg van de fusie tussen de 25 regionale politiekorpsen en het KLPD.
 
Jan Stikvoort - Deloitte
 
“Na bijna veertig jaar op allerlei niveaus voor de politie te hebben gewerkt, zowel binnen de opsporing als de handhaving, zie ik heel veel kansen om in een volledig nieuwe werkomgeving mijn kennis en ervaring in te zetten. Daarmee hoop ik daadwerkelijk een constructieve bijdrage te leveren aan relevante maatschappelijke vraagstukken. Ik ben de korpsleiding van de nationale politie dankbaar dat zij mij in de gelegenheid stelt deze overstap te maken. Dat geldt ook voor het vertrouwen dat het management van Deloitte uitspreekt door mij in hun organisatie op te nemen” zegt Stikvoort.