Mazars koopt Roemeens adviesbureau Adevaris

01 augustus 2013 Consultancy.nl

Mazars heeft Adevaris gekocht, een Roemeense belasting-, accounting en adviesfirma gevestigd in de hoofdstad Boekarest. Vier partners en 40 werknemers maken per 1 september 2013 de overstap naar de zakelijke dienstverlener. Door de overname groeit Mazars naar ruim 160 werknemers in Roemenië.
 
Adevaris is in 2003 opgericht en heeft een goede track record opgebouwd in Boekarest en de omliggende regio. Tussen 2009 - 2012 was het bedrijf actief onder de naam LeitnerLeitner, eerder dit jaar werd het adviesbedrijf hernoemd naar Adevaris. Het adviesbureau richt zich op het bedienen van lokale dochterondernemingen van internationale investeerders van het duitstalige deel van Europa, waaronder met name Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
 
Mazars koopt Roemeens adviesbureau Adevaris
 
Mazars heeft een wereldwijde omzet van meer dan €1 miljard, behaald door de meer dan 13,500 werknemers in 71 landen. Het bedrijf is sinds 1995 actief binnen Roemenië. In April 2007 fuseerde het bedrijf met RSM Hemmelrath, waardoor het de zesde grootste speler werd binnen de Roemeense accountancy- en consultancymarkt.
 
“We zijn verheugd Adevaris binnen de Mazars familie te verwelkomen en zijn overtuigd dat onze cultuur, waarden, en strategische visie moeiteloos met elkaar aansluiten” zegt Jean-Pierre Vigroux, Managing Partner van Mazars Roemenië. "De fusie is een belangrijke stap in het realiseren van onze ambitieuze groeistrategie in Roemenië” voegt hij toe.

Nieuws

Meer nieuws over