BCG sluit samenwerking met Bloomberg Businessweek

22 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Boston Consulting Group heeft een samenwerking afgesloten met Bloomberg, een van de belangrijkste leveranciers van nieuws en data voor executives wereldwijd. Binnen dit partnership zal het strategie adviesbureau geen groot deel van de redactie overpakken van een ‘Bloomberg Businessweek’ uitgave, een van Amerika’s meest gelezen business magazines. Bovendien zal BCG als hoofdsponsor fungeren bij het ‘Bloomberg Business Summit’, een exclusief congres dat wordt georganiseerd voor circa 250 CxO’s en hoge overheidsfunctionarissen.

BCG 50 jaar

In 2013 bestaat Boston Consulting Group 50 jaar. Dit jubileumjaar staat in het teken van diverse initiatieven van BCG. Allereerst zal het strategie adviesbureau een mega onderzoek doen, verder sponsort BCG een aantal businesskanalen, en zal het kantoor binnen elk land waar BCG zijn footprint heeft, invulling geven aan projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het partnership met Bloomberg maakt deel uit van deze reeks aan geplande initiatieven.
 
BCG - Businessweek

Businessweek

Elk jaar wijdt Bloomberg een editie van ‘Businessweek’ aan de belangrijkste trends en uitdagingen voor het volgende jaar. De editie van dit jaar – genaamd ‘2014: The Year Ahead’ – zal worden uitgegeven op 14 november 2013. Consultants van BCG zullen samenwerken met Bloomberg’s experts met betrekking tot het identificeren van trends, technologieën en opkomende markten die de business zullen veranderen in 2014. Naast deze co-creatie zal BCG diverse artikelen publiceren die op hun eigen onderzoek gebaseerd zijn, waaronder een ‘baanbrekende’ analyse over de best practices van de 600 meest waardevolle bedrijven binnen 55 industrieën.
 
“50 jaar lang heeft BCG leiders geholpen om beter te anticiperen en te reageren op een veranderende wereld” zegt Richard Lesser, sinds begin dit jaar CEO van The Boston Consulting Group. “ We kijken er naar uit om onze kennis aan Bloomberg uit te lenen. Wij delen Bloomberg’s toewijding om ’s werelds meest prominente bestuurders van informatie, discussiepunten en strategieën te voorzien, die zij nodig hebben om zich succesvol door de belangrijkste uitdagingen en kansen te loodsen”.
 
Aan het einde van het jaar zullen BCG en Bloomberg de samenwerking evalueren en aan de hand van de resultaten besluiten over een eventuele verlenging.