Oracle, NetSuite en Deloitte gaan samenwerken

12 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oracle, NetSuite en adviesbureau Deloitte gaan samenwerken op het gebied van HCM- en ERP-clouddiensten. De samenwerking richt zich op geïntegreerde HR en IT cloud dienstverlening voor middelgrote klanten.

Achtergrond van de samenwerking is de strategische focus van Oracle om het marktaandeel van haar ERP diensterlening in de midmarket op te schroeven, een markt die juist veelvuldig gebruik maakt van de clouddiensten van NetSuite. Als onderdeel van de alliantie gaan beide IT dienstverleners hun HCM Cloud* (Oracle) en Cloud ERP** (NetSuite) applicaties met elkaar integreren, waardoor klanten hun financiële- en HR systemen eenvoudiger met elkaar kunnen verbinden. Wanneer de integratie een feit is gaan beide partijen ook de geïntegreerde SaaS-oplossingen gezamenlijk vermarkten.

Implementatiepartner

Oracle en NetSuite hebben Deloitte Consulting benoemd tot implementatiepartner van de nieuwe gezamenlijke propositie. “Door de samenwerking met Deloitte Consulting, een expert op het gebied van IT gedreven HR transformaties, kunnen middelgrote klanten concurrentievoordeel realiseren door een snelle implementatie tegen lagere kosten” aldus de partners in een persbericht.

Samenwerking Oracle, NetSuite en Deloitte

Center of Excellence

Ter voorbereiding op de lancering van de geïntegreerde SaaS-technologie werken Deloitte, Oracle en NetSuite samen aan het opbouwen van een expertgroep voor implementatiediensten. De verschillende expertgebieden van de partners worden gebundeld in een wereldwijde ‘Center of Excellence’.

De samenwerking is in de VS aangekondigd maar wordt naar verwachting geleidelijk ook wereldwijd uitgerold door de IT dienstverleners en het adviesbureau.

* Oracle HCM Cloud is een ERP oplossing voor de HR functie en bevat functionaliteit voor onder meer werving, talentmanagement, personeelsplanning en personeelsbeheer.

** NetSuite Cloud ERP is een geïntegreerde IT oplossing voor de bedrijfsvoering van organisaties.