Atos Ecarga App: Alle auto laadpunten ter wereld

11 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Atos heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee bestuurders van elektrische voertuigen (motoren, auto's, fietsen) wereldwijd de dichtstbijzijnde laadpunten kunnen vinden. De app – genaamd Ecarga – bevat momenteel zo’n 15.000 laadpunten, waaronder 806 beschikbare punten in Nederland.

Elektrisch rijden

Het gebruik van elektrische voertuigen stijgt de komende jaren explosief. Ook het aantal laadpunten zal fors toenemen*, desalniettemin is het voor reizigers essentieel om te weten waar ze eventueel hun EV kunnen opladen. Met de nieuwe Ecarga app wil het van oorsprong Franse ICT adviesbureau samen met ontwikkelpartner Audi inspelen op deze megatrend.
 
De app werkt eenvoudig voor reizigers. De app toont op een kaart de laadpunten en maakt een lijst van de dichtstbijzijnde laadpunten bij laadstations, parkeergarages, winkelcentra en luchthavens. Dankzijfilters per land, type aansluiting, taal of uitbater van het laadpunt, kunnen gebruikers een nauwkeurige zoekopdracht uitvoeren. Daarnaast kunnen bestuurders informatie over laadpunten uitwisselen met andere gebruikers.
 
Atos Ecarga App
 
In de komende jaren wordt de app continu geupdate met de nieuwste laadpunten. Doordat het systeemarchitectuur van Ecarga is gebaseerd op Software-as-a-Service (SaaS) is de app makkelijk schaalbaar en kan het volgens Atos omgaan met de groei van de gebruikersdatabase en het groeiende aantal laadpunten.

Google Play en App Store

De app is ontwikkeld voor smartphones en tablets en kan worden gedownload via Google Play (Android-toestellen). Binnenkort verschijnt de app ook in de App Store (iPhone en iPad).
 
* Tegen 2017 zullen er naar verwachting zo’n 7,7 miljoen laadpunten zijn over de hele wereld.