EY koopt Belgische data analyse specialist Taurus-i

08 juli 2013 Consultancy.nl

De Belgische tak van EY heeft Taurus-i overgenomen, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in business intelligence (BI), performance management en data-analyse. 15 consultants van Taurus-i maken de overstap naar EY en worden geïntegreerd binnen de Advisory tak van het Big 4 kantoor. De Taurus-i merknaam blijft op korte-termijn gehandhaafd in de markt maar zal geleidelijk verdwijnen.
 
Taurus-i werd in 2004 opgericht en bouwde een sterke track record op met dienstverlening op het gebied van Big Data, SAP en BI. Het ICT-adviesbureau werkt voor klanten in onder meer retail & consumentgoederen, finance, productie en diensten en heeft een omzet van circa €3 miljoen.
 
EY België heeft zo’n 1.500 medewerkers verspreid over 12 kantoren door het land*. Vorig jaar groeide het Big 4 kantoor stek, met name als gevolg van de overname van Grant Thornton in Belgie (120 adviseurs). Door de koop van Taurus-i  beschikt de consultancytak van EY over zo’n 230 adviseurs.
 
EY koopt Tauris-i

Groeimarkt

Met de acquisitie van Taurus-i speelt het adviesbureau in op de toenemende vraag van opdrachtgevers naar BI en Big Data dienstverlening. Wereldwijd en ook in de Benelux is digital consulting een van de belangrijkste groeisegmenten binnen de adviesbranche. “Wereldwijd is het werkgebied van business intelligence, performance management en data-analytics een groeimarkt. Dankzij deze acquisitie versterkt EY zijn positie op de Belgische markt van de consultancy aanzienlijk en wordt EY Advisory marktleider in dit niche-gebied” zegt Rudi Braes, Managing Partner van EY België. “We kunnen nu voldoen aan de stijgende vraag van onze cliënten naar data analytics-oplossingen”.

Win-win

Volgens Ingmar Christiaens, CEO van Taurus-i, levert de integratie binnen EY een win-win situatie op. “Deze acquisitie is een geweldige opportuniteit voor ons en onze medewerkers. De overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven, maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun expertise en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet”. Ook voorziet hij een betere dienstverlening aan bestaande en nieuwe klanten: “Door toe te treden tot EY is ook Taurus-i meer dan ooit in staat om zijn cliënten nog breder en vollediger bij te staan”.
 
* EY België heeft kantoren in Diegem (hoofdkantoor), Gent, Antwerpen, Roeselare, Sint-Niklaas, Hasselt, Brugge, Luik, Doornik, Ronse, Bergen en Charleroi.

Nieuws

Meer nieuws over