Accenture koopt marketing bureau Acquity Group

15 mei 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Acquity Group overgenomen, het op één na grootste digitale marketing-bedrijf in de Verenigde Staten. Het internationale adviesbureau betaalt $316 miljoen in contanten voor Acquity Group. Meer dan 600 medewerkers maken de overstap van Acquity Group naar het adviesbureau, en worden geïntegreerd binnen Accenture Interactive. De overname levert een substantiële versterking van Accenture’s dienstenportfolio in digitale marketing.

De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders, en ook moet nog aan enkele transactievoorwaarden worden voldaan. Deze stappen worden echter als formaliteiten beschouwd.

Acquity Group werd opgericht in 2001 door drie personen: Chris Dalton*, Paul Weinewuth en Matt Schmeltz. De firma levert diensten op het gebied van digitale marketing, e-commerce en technische marketing aan honderden bedrijven wereldwijd. Het bedrijf is in twaalf jaar sterk gegroeid en realiseerde in 2012 een omzet van $141 miljoen. Sinds vorig jaar is Acquity aan de beurs genoteerd, na een IPO op de New York Stock Exchange. Acquity Group heeft negen kantoren in de Verenigde Staten, en internationale vestigingen in Shanghai, Beijng, Toronto, Ontario en Ottawa.

Accenture - Acquity Group

“Chief marketing officers en brand leaders zijn op zoek naar een nieuw type dienstenprovider, die creatieve processen kan combineren met analytics en technologie”, zegt Brian Whipple, Global Managing Director van Accenture Interactive. “De overname van Acquity Group zal onze capaciteiten vergroten in sleutelgebieden als digitale marketing en e-commerce. Daarmee is het een aanvulling op onze kracht in strategy, analytics, technologie en marketing”.

Chris Dalton, CEO van Acquity Group, voegt toe: “Acquity Group is verheugd onze krachten te bundelen met Accenture, een van de grootste en succesvolste advies-, technologie- en outsourcingbedrijven ter wereld. Onze gecombineerde expertise zorgt ervoor dat we grote transformatieve e-business solutions aan onze klanten kunnen leveren en het beste talent in de industrie kunnen aantrekken”.

* Dalton won in 2009 de ‘E&Y Entrepreneur of the Year’-award voor zijn rol bij Acquity Group.