Deloitte en PwC begeleiden grote deal in trustsector

24 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Intertrust Group, een van de grootste trustkantoren ter wereld, heeft onlangs ATC uit Amsterdam overgenomen. De dochter onderneming van private equitybedrijf Blackstone Group betaalt zo’n €303 miljoen voor haar branchegenoot. De koper wordt begeleid door zakenbank Leonardo & Co, advocatenkantoor NautaDutilh en een corporate finance team van Deloitte. Verkoper ATC heeft accountants- en adviesbureau PwC ingeschakeld voor corporate finance en due diligence advies. Stibbe, Weil Gotshal & Manges en Lazard zijn de overige betrokken adviseurs.
 
Overwaarde
ATC biedt onder andere beheers-en administratieve diensten aan multinationals, financiële instellingen en fondsbeheerders. Het trustkantoor heeft circa 300 werknemers en een omzet van nog geen €70 miljoen. Blackstone Group betaalt dus een significante overwaarde - circa tien keer het bedrijfsresultaat - mede doordat ATC net als de rest van de trustbranche een stevige groei doormaakt. In het afgelopen jaar boekte het een operationele winstmarge van 35%, bovendien zijn positieve rendementen ook nog eens jarenlang te voorspellen.
 
Truskantoren - Deloitte & PwC
 
Voor private equity bedrijf Blackstone is het de tweede grote deal in korte tijd. Eind vorig jaar lijfde het Intertrust Group in voor 9x de operationele winst. Voor de eigenaar van ATC, private equitypartij HG Capital, levert de verkoop een opbrengst van 2,2 keer de kostprijs die zij in 2011 betaalde.