Kruger & Partners begeleidt deal in agrifoodsector

20 december 2012 Consultancy.nl

AgroCap Invest, een investeringsbedrijf met een focus op de agrimarkt, heeft groentebedrijf Saphir overgenomen. Saphir wordt geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Cool Fresh International, de oudste AGF-onderneming in de AgroCap Groep. Hugo Vermeulen, algemeen directeur van Cool Fresh International, blijft de dagelijkse leiding over de uitgebreide onderneming voeren. Saphier werd tijdens de transactie bijgestaan door Cornee de Kluyver van adviesbureau Krüger & Partners uit Rotterdam.

Beide partijen waren al geruime tijd met elkaar in gesprek. Gezien de ambitieuze toekomstplannen van Saphir en de leeftijd van de eigenaar (Hans Oosterman) sprak het groentebedrijf al in 2011 de intentie uit om samen te gaan met Cool Fresh International. De transactie wordt per 1 januari 2013 geëffectueerd.

Johan in ’t Veld, CEO van AgroCap Invest, geeft aan dat deze bundeling van producten en krachten een passend antwoord vormt op de ontwikkelingen in de AGF branche en tevens inhaakt op de trend van meer toegevoegde waarde creëren voor de keten van import, export en handel in groente en fruit. Volgens Hans Oosterman biedt de overname door AgroCap het beste van twee werelden. “Een robuuste uitbouw richting verschillende markten vanuit onze moderne logistieke faciliteit in Ridderkerk, en het samen met AgroCap en haar groepsondernemingen ontwikkelen van maatwerk oplossingen voor klanten over de hele wereld”.

Nieuws

Meer nieuws over