BearingPoint begeleidt megatransformatie bij Uralkali

11 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Uralkali, ’s werelds grootste producent van kali*, heeft BearingPoint ingehuurd om te ondersteunen bij een grootschalige strategische IT transformatie. In een tien-jarig contract zal BearingPoint de Russische multinational helpen met het transformeren van de IT infrastructuur van alle business units en functies, waaronder sales, productie, logistiek, onderhoud en reparatie, HR en Finance.
 
Het adviesbureau gaat de komende 2 jaar een nieuw bedrijfsbreed IT system ontwikkelen en implementeren. Na de go-live, zal BearingPoint voor een periode van 8 jaar de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van het systeem op zich nemen. Bovendien zal het adviesbureau met diverse gerelateerde management consulting- en IT consulting activititeiten ondersteuning bieden.
 
BearingPoint - URALKALI
 
Natalia Krasnoperova, sinds 2007 Hoofd van BearingPoint Rusland: “Dit project is erg belangrijk voor ons omdat wij onze klantrelatie met Uralkali kunnen versterken. Onze samenwerking begon met een project om de administratieve processen te verbeteren. Naarmate onze kennis van Uralkali’s bedrijfsprocessen groeide, konden we Uralkali helpen grote verbeteringsslagen in de efficiëntie van hun bedrijfsoperaties te maken. Dat heeft tot dit enorme project geleid, waarin we een state-of-the-art IT systeem ontwikkelen, implementeren en onderhouden”.
 
“De introductie van het nieuwe informatie systeem is er op gericht de productiviteit en efficiëntie van onze business processen te verhogen. Een groot team van specialisten van beide bedrijven zullen samen aan dit project werken en ervoor zorgen dat we de gestelde procesresultaten behalen” voegt Pavel Vakhnin, IT Director van Uralkali, toe.
 
* Uralkali heeft een geschat marktaandeel van ongeveer 20% van de wereldwijde kaliproductiemarkt.