Deloitte koopt cybersecurity dienstverlener Vigilant

06 juni 2013 Consultancy.nl

Deloitte heeft Vigilant gekocht, een internationale specialist op het gebied van cybersecurity. Circa 100 cybersecurity adviseurs en technologie experts maken in Noord Amerika, Europa en Azië de overstap naar het Big 4 kantoor. Het merk Vigilant wordt hernoemd naar ‘Vigilant by Deloitte’.

Vigilant werd opgericht in 2003 in New York. Het adviesbureau biedt consulting, IT diensten en managed services die organisaties helpen cyberdreigingen op te sporen en tegen te gaan. In de afgelopen jaren, met name als gevolg van een golf aan online activiteiten en cybersecurity kwesties, realiseerde Vigilant een sterke groei. In 2012 groeide het bedrijf met 196%, waardoor het een 378e plek behaalde in Deloitte’s North American Technology Fast 500 list, een ranking van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven binnen het continent.

Vigilant by Deloitte

“Door de ernst van cyberdreigingen is het belang van beveiliging toegenomen maar ook de complexiteit van de bescherming van informatie en kritische infrastructuur. De complementaire aard van Deloitte’s en Vigilant’s werkzaamheden zal onze capaciteiten versterken om onze klanten uitstekende diensten op het gebied van cyberdreiging beheersing te kunnen verlenen”zegt Ed Powers, Hoofd van Deloitte’s Security & Privacy praktijk.

Mark Nicholson, mede-oprichter van Vigilant, voegt toe: “Dit is een enorme kans voor beide organisaties. Cyberverdediging staat veel vaker op de agenda binnen bestuurskamers en bij executives. De breedte en diepte van Deloitte’s risk advisory diensten, gecombineerd met Vigilant’s focus op opkomende dreigingen maken het ons mogelijk de kritische bedrijfsmiddelen van klanten beter te beschermen”. 

Nieuws

Meer nieuws over