OC&C naamgevend hoofdsponsor Ringvaart Regatta

06 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Op woensdag 29 mei vindt de 39e editie van de Ringvaart Regatta plaats. Adviesbureau OC&C Strategy Consultants heeft zich dit jaar wederom als naamgevend hoofdsponsor verbonden aan de roeiwedstrijd. Daarnaast doen ook diverse consultants van OC&C mee aan de ‘OC&C Ringvaart Regatta’ in verschillende categorieën, waaronder in de categorie coxed eight (acht met stuurman).

Ook vorig jaar was OC&C hoofdsponsor van de Ringvaart Regatta.

De Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 als een onderlinge strijd tussen studentenverenigingen Njord en Laga naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de Delftsche Studenten Roei Vereniging (DSRV). De roeicompetitie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel roeiend Nederland. Dit jaar doen er ongeveer 700 binnen- en buitenlandse roeiers mee. Het traject van precies 100km start in Leiden, en via de Kaag en de Ringvaart roeien deelnemers naar de finish in Delft. De tocht over het water duurt gemiddeld negen uren - onderweg hebben de roeiers de gelegenheid om naar het toilet te gaan en iets te eten of te drinken.

OC&C Ringvaart Regatta

Geschiedenis van de OC&C Ringvaart Regatta
In 1976 wordt in het kader van de lustrumactiviteiten van het 100 jarige Laga, Njord uitgedaagd voor een monsterrace over 100 kilometer. De Leidsche roeiers namen de uitdaging aan en de eerste Ringvaart Regatta is een feit. In 1977 verschijnen twaalf ploegen aan de start. Buitenlandse ploegen doen vanaf 1979 met de Ringvaart mee, twee Italiaanse universiteitsploegen waren de eerste. In de volgende tien jaar schrijven geleidelijk steeds meer buitenlandse ploegen zich in voor de roeiwedstrijd. In de editie van 1990 schrijven 13 buitenlandse ploegen zich in. Vanaf 1983 wordt het deelnemersveld open gesteld voor alle ploegen, waardoor het aantal deelnemers flink stijgt. Inmiddels doen jaarlijks meer dan 700 roeiers in verschillende categorieën mee aan de Ringvaart Regatta.