The Hackett Group: HR budgetten wederom gedaald

30 mei 2013 Consultancy.nl

Kostenbesparingen binnen Human Resources is ook in 2013 een strategisch aandachtspunt voor grote multinationals. Als gevolg hiervan krijgen HR afdelingen wederom te maken met een jaar waarin ze meer werk moeten verzetten met minder geld. Dit blijkt uit een onderzoek van The Hackett Group onder bestuurders van internationale bedrijven.
 
Het onderzoek van het adviesbureau laat zien dat meer dan de helft van de bedrijven aangaf dat zij hun HR budgetten zullen verlagen dit jaar. 26% van de respondenten zei dat ze geen veranderingen verwachten. Gemiddeld genomen verwachten bedrijven hun personeel binnen hun HR afdeling te reduceren met 2%. “Bedrijven blijven aggessieve doelen stellen voor het verbeteren van de efficiëntie van HR functies. HR wordt gevraagd meer te doen met minder” zegt Harry Osle, Global HR Transformation and Advisory Practice Leader van The Hackett Group.
 
The Hackett Group - HR
 
De budgetkrimp hoeft echter volgens Osle niet per definitie te leiden tot een verslechtering van de dienstverlening van HR functies. “De business omgeving wordt meer en meer ‘grenzeloos’ dus vormen fysieke barrières niet langer een drempel voor het werven van talent, kapitaal, technologie, producten en diensten. Optimalisering van het HR diensten leveringsmodel kan – indien goed ontworpen en goed geïmplementeerd – makkelijk het verlies van HR budget en HR personeel compenseren”.
 
Technologie
Osle voegt toe dat de rol van technologie om zulke optimaliseringen mogelijk te maken essentieel is, een feit dat onderstreept wordt door het gedrag van bedrijven. Ondanks budgetverlagingen, laat The Hackett Group data zien dat HR organisaties nog steeds ambitieuze plannen hebben voor het uitbreiden van hun gebruik van technologie in 2013. Het uitrollen van Web-based en self-service tools blijft een hoge prioriteit, net als het verbeteren van toegang tot- en analyse van data.

Nieuws

Meer nieuws over