Deloitte opent kantoor in Addis Abeba, Ethiopie

20 mei 2013 Consultancy.nl

Deloitte heeft een kantoor geopend in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. De vestiging volgt op een fusie die het Big Four-kantoor vorig jaar doorvoerde met het Ethiopische accountancy- en advieskantoor HST. Deloitte Ethiopië zal zich richten op assurance, management consulting, tax, financial advisory en risico-adviesdiensten voor klanten in zowel de publieke als private sector.

Ethiopië is met een bevolking van iets minder dan honderd miljoen mensen een van Afrika’s meest belovende markten. Volgens The Economist is Ethiopië nu een van de top tien vee-exporteurs wereldwijd. De verwachte toetreding tot de World Trade Organisation, binnen enkele jaren, zal waarschijnlijk een nieuwe stimulans geven aan de economische groei.

Deloitte - Etiopie

Deloitte Ethiopië zal onderdeel worden van Deloitte’s Oost-Afrikaregio, een cluster van kantoren in Ethiopië, Kenia, Tanzania en Oeganda. De kantoren werken nauw samen om diensten te leveren aan grensoverschrijdende klanten in de regio. Volgens Sammy Onyango, CEO van Deloitte Oost-Afrika, zal het nieuwe kantoor veel voordeel krijgen van Deloitte’s internationale netwerk, dat bestaat uit ongeveer 200.000 werknemers in ruim 150 landen.

“Met de nieuwe vestiging in Ethiopië en onze samenwerking met kantoren in de regio, hebben we een pool van lokale experts die elk probleem kunnen oplossen in elke industriesector, door gebruik te maken van onze wereldwijde expertise.”

Nieuws

Meer nieuws over