CGI wint contracten van bijna 10 miljoen bij ProRail

07 mei 2013 Consultancy.nl
Profiel

CGI heeft drie grote ICT opdrachten binnengehaald bij spoorbeheerder ProRail. Het betreft in alle drie de gevallen werkzaamheden op het gebied van de ontwikkeling en het beheer van bedrijfskritische systemen*. De contracten vertegenwoordigen een totale waarde van bijna €10 miljoen.
 
Meer dan 6.000 treinen met 1.200.000 passagiers rijden dagelijks op het Nederlandse spoorwegnet. De veiligheid van het spoorverkeer is in grote mate afhankelijk van diverse ICT-systemen, zoals verkeersleiding- en reisinformatiesystemen.
 
Jarenlange relatie
ICT adviesbureau CGI heeft al een jarenlange relatie met ProRail. In 2003 en 2004 ontwikkelde CGI (toen nog LogicaCMG) het systeem Trots (Trein Observatie & Tracking Systeem) voor ProRail, het treinnummervolgsysteem dat aan verkeersleiders gegevens over de positie van treinen verschaft. Circa verkeersleiders maken dagelijks gebruik van Trots - met de real-time informatie kunnen ze het treinverkeer in goede banen leiden.
 
CGI wint ICT contracten van bijna 10 miljoen bij ProRail
 
Ron de Mos, General Manager van CGI Nederland, licht de samenwerking tussen de twee bedrijven toe. “Met ProRail hebben we inmiddels een jarenlange relatie opgebouwd: onze medewerkers kennen het spoor en ze begrijpen wat verkeersleiders in de praktijk nodig hebben. We weten aan welke eisen IT sytemen moeten voldoen en hoe we de nieuwste technologie kunnen inzetten om het treinverkeer optimaal te laten verlopen”.
 
Kees Bronner, Manager ICT Treindienstsystemen bij ProRail, voegt toe: “We hebben er vertrouwen in dat CGI met hun kennis en expertise op het gebied van verkeersleidingsystemen een belangrijke bijdrage leveren aan een punctueel en veilig spoor. We kijken er dan ook naar uit om onze jarenlange relatie verder uit te bouwen”.
 
* Het perceel Astris is goed voor ruim €3,6 miljoen en het perceel Gateway NL & Trots heeft een waarde van €4,5 miljoen. CGI ontvangt ook ruim €1,2 miljoen voor het perceel ISVL2.