Lichte omzetstijging voor adviesorganisatie BDO

29 april 2013 Consultancy.nl

Accountants- en adviesorganisatie BDO heeft ondanks de lastige marktomstandigheden een lichte omzetstijging geboekt. De omzet steeg met twee ton naar €213,1 miljoen. De omzet van de accountants daalde licht (-0,1%), dit werd ruimschoots gecompenseerd door de sterke prestaties van de belasting- (+0,4%) en de consultancy-tak (+0,7%).
 
BDO Nederland heeft momenteel bijna 2,000 medewerkers verspreid over 27 vestigingen door heel Nederland. Daarmee is het na de Big 4 de vijfde grootste zakelijke dienstverlener van het land. Het internationale netwerk van BDO heeft circa 55,000 werknemers en 1,200 kantoren wereldwijd. De omzet van BDO International groeide het afgelopen jaar met bijna 6% naar een totaal omzetvolume van ruim $6 miljard.
 
“Ondanks de economische tegenwind hebben we onze omzet op peil weten te houden”, aldus bestuursvoorzitter Reinder Brummelman.
 
BDO - Omzet en Medewerkers
 
Circa tweederde van de totale omzet wordt binnengehaald door accountancy dienstverlening. De business units Belastingadvies en BDO Consultants realiseren respectievelijk 26% en 7% van de omzet. Aan het einde van het boekjaar waren er 1,964 medewerkers werkzaam bij BDO, waarvan 44% vrouw is. De gemiddelde leeftijd van BDO’ers is 35 jaar.  
 
Ambitie
In het jaarverslag geeft het adviesbureau aan dat het ook in 2013 een moeilijke markt verwacht: “Concurrentie is hevig en de markt blijft lastig” aldus BDO. De ambitie voor het komende jaar ligt op consolidatie van de marktpositie en kwaliteit van dienstverlening. Brummelman licht toe: “We willen onze klanten of die nou alleen in Nederland actief zijn, of zaken doen ver over de grens, de allerbeste service en beste kwaliteit bieden, elke dag weer. Het is de ambitie van alle BDO’ers om ervoor te zorgen dat onze klanten en andere stakeholders dat ook zo ervaren. Daar mogen wij op aangesproken worden en daar zullen wij de komende jaren volop in investeren”.

Nieuws

Meer nieuws over