IBM CEO Rometty geeft donderspeech aan personeel

29 april 2013 Consultancy.nl

De CEO van International Business Machines (IBM), Virginia Rometty, gaf vorige week een donderspeech aan werknemers van de IT gigant. In een 5 minuten durende videoboodschap - gericht aan alle 434.000 medewerkers van IBM - eiste ze dat alle medewekers de komende maanden een flinke schep bovenop doen.
 
Tegenvallende financiële resultaten
Aanleiding voor de donderspeech zijn de tegenvallende financiële resultaten van IBM. In het eerste kwartaal van 2013 boekte het Amerikaanse technologieconcern 5% minder omzet ($23,4 miljard) en ook de winst viel lager uit dan werd verwacht door analisten.
 
Het automatiseringsbedrijf heeft met name last van een afzwakkende verkoop van hardware. De business unit Systems and Technology kreeg te maken met een omzetdaling van maar liefst 17%. Gebieden die wel sterk groeien zijn ondere andere Cloud (+70%) en Business Analytics (+7%), echter is hun omvang nog te klein om de resultaten van de groep gunstig te beïnvloeden.

IBM CEO geeft donderspeech aan personeel

Donderspeech
“We veranderen niet snel genoeg, we worstelen. We moeten er een flinke schep bovenop doen en dat op alle niveau's om aan dit probleem een einde te maken", waarschuwt Rometty. Ze benadrukte ook dat er veel meer aandacht moet komen voor de wensen van klanten en dat het IT-concern leaner moet kunnen omgaan met markt- en technologiche-ontwikkelingen.

Nieuws

Meer nieuws over