Consultancybranche en ICT populairst onder managers

22 april 2013 Consultancy.nl

Een carrière in de consultancybranche biedt een ideale springplank voor het management-vak. Jaarlijks komt dit al terug uit diverse populariteitsonderzoeken onder studenten en young professionals die een toekomst ambiëren in management, maar nu blijkt dit ook uit onderzoek onder ervaren managers. Zakenblad Management Team ondervroeg 1.344 managers naar de populairste sectoren om in te werken en de consultancybranche en ICT kwamen als beste uit de bus.
 
Consultancybranche populair
Management Team stelde de volgend vraag aan managers: “Waar zou u het liefst werken als u nog aan het begin van uw carrière stond?”. De meeste managers, circa 12%, gaf aan dat ze gedurende de prille fase van hun loopbaan het liefst zouden werken in de adviesbranche. Hiermee bevestigen ze het beeld dat ontstaat uit diverse jaarlijkse populariteitsonderzoeken onder studenten en young professionals, waarin de consultancysector regelmatig naar boven komt als de aantrekkelijkste branche voor starters. Zo staan er bijvoorbeeld maar liefst tien adviesbureaus in de 50 populairste werkgevers van Europa (zie ‘Studenten werken liefst bij Big4 en strategiekantoren’).
 
Consultancybranche Populair
 
De top 5 van populairste sectoren wordt gecompleteerd door ICT (~11%), de financiële sector (~9%), media (~8%) en de maakindustrie (~7%). De agrarische sector is daarentegen het minst populair onder bestuurders. Ook de bouw, de zorg, defensie en ontwikkelingssamenwerking kunnen op weinig enthousiasme rekenen.

Nieuws

Meer nieuws over