McKinsey ontwikkelt organisatiestructuur voor Biocon

18 april 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Indiase biofarmaspecialist Biocon heeft de internationale consultingreus McKinsey & Company ingehuurd om het bedrijf advies te geven over zijn nieuwe organisatiestructuur. Het strategie adviesbureau heeft het bericht, niet verrassend, bevestigd noch ontkend, met de mededeling dat het geen details openbaar maakt over individuele klanten.

Biocon heeft zichzelf het ambitieuze doel opgelegd om $1 miljard omzet te realiseren in het fiscale jaar 2018. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf zijn interne structuur reeds gereorganiseerd om zich te richten op vijf essentiële business verticals*. Op basis van de nieuwe structuur wil de biofarmaspecialist advies van McKinsey over het finetunen van de nieuwe structuur en hiermee de groeidoelstellingen te faciliteren. “McKinsey adviseert Biocon over een effectieve organisatiestructuur, die nodig is voor het uitvoeren van onze ambitieuze en onderscheidende groeistrategie”, bevestigde Arun Chandavarkar, COO van Biocon, tegenover een Indiase krant.

McKinsey - BIOCON

Speerpunten
Drie belangrijke groeistimuli staan aan de basis van het $1 miljard-omzetdoel. Ten eerste zal Biocon wereldwijd een groot aantal nieuwe biofarmaproducten lanceren. Ten tweede breidt het bedrijf zijn internationale activiteiten agressief uit, vooral in opkomende markten. Ten derde sluit Biocon grootschalige partnerships af met internationale spelers. Onlangs werd een deal gesloten met de internationale farmaorganisatie Bristol Myers Squibb voor de internationale klinische ontwikkeling van orale insuline.

* De vijf belangrijkste business verticals zijn 'Small Molecules', 'Biosimilars', 'Novel Molecules', 'Value Added Generics and Branded Formulations' en 'Research Services'.