Adviesbureau: Pannenkoekensector rijst de pan uit

29 maart 2013 Consultancy.nl

Pannekoekenrestaurants in Nederland doen het goed in de afgelopen twee jaar. Het aantal pannekoekenhuizen is volgens het niche adviesbureau Van Spronsen & Partners met 6,9% gestegen, waarmee het totaal nu ligt bij 343 restaurants. Ter vergelijking, in 2002 waren er 292 pannekoeken-restaurants in Nederland.
 
Waar de markt tussen 2008 en 2010 nog te maken had met een dalende vraag is er nu een duidelijke positieve trend te zien. Vooral binnen het recreatiesegment en op toeristische locaties was er een stijging in het aantal restaurants. In de grote steden was er juist een lichte afname.

Pannenkoeken sector zit in de lift
 
Prijsbewust
Restaurantbezoekers selecteren restaurants steeds meer op prijs, mijden vaker de dure restaurants, en zoeken vaker het fast-service segment op, dat sinds 2010 een forse groei laat zien. Volgens het adviesbureau ontvangen de pannekoekenhuizen per week circa 288.000 Nederlanders en zijn ze vooral populair bij ouderen en families met kinderen. De gemiddelde uitgave per klant in een pannekoeken-restaurant lag vorig jaar (€11,50) wel hoger dan bijvoorbeeld in 2006 (€10,60).

Nieuws

Meer nieuws over