CGI vertelt NS treinreizigers waar ze kunnen zitten

22 maart 2013 Consultancy.nl

Opnieuw goed nieuws voor treinreizigers. NS en ICT adviesbureau CGI lanceerden eerder al dit jaar een nieuwe service, die treinreizigers met behulp van een nieuwe mobiele applicatie real-time informatie geeft over de zitplaatsen in aankomende treinen.
 
Deze reisplanner-app van NS en CGI, genaamd INStApp, krijgt nu een vervolg. NS en ProRail hebben CGI ingeschakeld om een een electronisch bord te ontwikkelen voor op het perron. Hier kunnen reizigers, net als bij INStApp, zien waar er plek is in de 1e of 2e klas, of waar er ruimte is voor een fiets, of waar de stiltezone zit. Door middel van infrarood sensoren in de deuren worden de reizigers per coupe geteld en deze informatie wordt naar het electronische bord geleid om zo de reizigers te informeren. Het nieuwe initiatief wordt vooralsnog op perron 1 van station Den Bosch getest en moet o.a. zorgen voor meer spreiding van de reizigers over de trein.

CGI - App voor NS treinreizigers
 
INStApp
Het eerder gelanceerde INStApp initiatief bevindt zich momenteel nog in de ‘pilot’ fase en wordt vooralsnog ingezet op 11 intercity´s op het traject tussen Zwolle en Roosendaal. Na afloop van de proef, waar de NS circa €2 miljoen voor uittrekt, besluit het projectteam of een landelijke uitrol over alle treinen in Nederland tot de mogelijkheden behoort.

Nieuws