Deloitte lanceert carriere cocktailbar voor studenten

20 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft een nieuwe versie van haar ‘carrière cocktailbar’ gelanceerd. De cocktailbar heeft als doel om studenten – op basis van hun studieachtergrond – inzicht te geven in welke werkvelden ze bij het adviesbureau aan de slag kunnen.
 
Deloitte is de 2e grootste zakelijke dienstverlener ter wereld en de dienstverlening van het advieskantoor beslaat dan ook tientallen werkvelden. Het adviesbureau is op hoofdlijn actief in de gebieden, Audit, Tax, Financial Advisory en Consulting, maar ook daarbinnen zijn er tal van zogenaamde business units, service areas en service lines. “Studenten kunnen met een bepaalde studierichting vaak breder aan de slag dan ze in eerste instantie denken” licht Deloitte toe. De carrière cocktailbar helpt hun dan ook met het maken van de juiste keuzes.

Zo kunnen studenten met de studie Accountancy vanzelfsprekend als accountant aan de slag, maar ook in de afdelingen die zich bezighouden met fusies en overnames. Een student afgestudeerd in Informatiekunde kan terecht bij diverse afdelingen binnen Deloitte Consulting (bijv. IT Strategy) of Accountancy (bijv. Risk Services). 

Ervaringen uit de praktijk
Na het maken van een carrière cocktail kunnen de studenten ook de ervaringen van huidige Deloitte-medewerkers bekijken. Daarnaast nemen oud-medewerkers plaats aan de bar en vertellen ze over waar ze nu staan en hoe Deloitte hen hierin geholpen heeft.