PwC: Marktaandeel elektrische auto's verdubbelt

20 maart 2013 Consultancy.nl

In de komende jaren stijgt het wereldwijde marktaandeel van hybride en elektrische voertuigen tot 6,3%. Dit voorspelt PwC in het rapport ‘Charging forward: PwC’s 2012 electric vehicle survey’. De stijging betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van het marktaandeel van 2,8% in 2012. Nederland behoort tot de koplopers als het gaat om de meest verkochte elektrische auto’s.
 
Het onderzoek is gebaseerd op ruim 200 interviews met vertegenwoordigers uit de auto-industrie en aanverwante sectoren in 34 landen.
 
PwC - Marktaandeel Hybride en Elektrische Voertuigen
 
De respondenten benadrukken dat de verkoop van hybride en elektrische voertuigen sterk afhankelijk is van o.a. de beschikbare infrastructuur. Zo vindt 40% van de deelnemers een duurzame infrastructuur – zoals voldoende oplaadpunten en batterijwissellocaties – cruciaal voor het slagen van elektrisch rijden. Het adviesbureau erkent dit punt en adviseert steden en private partijen om meer samen te werken om zodoende de verhouding tussen oplaadpunten en het aantal elektrische auto’s “constant in evenwicht te brengen”.
 
Zie ook het bericht: Populariteit elektrisch rijden in Nederland stijgt explosief.

Nieuws

Meer nieuws over