BearingPoint lanceert nieuwe Risk & Compliance aanpak

06 maart 2013 Consultancy.nl

BearingPoint heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld waarmee bedrijven hun governance, risk en compliance (GRC) beter kunnen integreren binnen bedrijfsprocessen. Onderdeel van de aanpak is ook een systeem – gebaseerd op SAP BusinessObjects – waarmee opdrachtgevers GRC-componenten kunnen inladen binnen een algemene IT-omgeving om zodoende tests/scenario’s te kunnen automatiseren. Met deze methodiek kunnen industriële ondernemingen, waar de aanpak zich met name op richt, volgens het adviesbureau “aanzienlijke verbeteringen” boeken in hun Governance, Risk en Compliance organisatie.
 
Governance, risk en compliance
Door de vele recente voorbeelden van boekhoudschandalen, corruptie, fraude en privacy is het belang van betere governance, risk en compliance in de afgelopen jaren fors toegenomen. Ondanks het toegenomen belang, constateerde BearingPoint vorig jaar in een onderzoek dat industriële ondernemingen opvallend genoeg nog steeds “zeer onvolwassen” zijn op het gebied van governance, risk en compliance. Het internationale consultancykantoor besloot daarom om een aanpak te ontwikkelen die bedrijven kan helpen met het verbeteren van hun GRC volwassenheidsniveau.
 
Integratieve GRC scenario’s
Een van de grote voordelen van het systeem is dat het integratieve GRC scenario’s kan opstellen op basis werkelijke transactie data. Zo worden onder andere de functies van risicobeheer, policy management, interne controle en het beheer van toegangscontroles ingeladen in de module. Ook kunnen testscenario’s op maat worden gemaakt door organisatorische en transactionele gegevens te combineren met de gewenste controle en testprocedures van een onderneming.
 
BearingPoint - GRC Systeem
 
Zie hier voor een praktisch voorbeeld van de Governance, Risk en Compliance aanpak.
 
"Deze oplossing maakt het mogelijk GRC processen zeer snel en efficiënt te verbeteren, wat op zijn beurt een directe en blijvende impact heeft op de vermindering van de risico’s en ook kostenbesparingen oplevert" zegt Anton Weig, Partner bij BearingPoint in Duitsland.

Nieuws