Unique: 5% van werknemers doet alles voor promotie

01 maart 2013 Consultancy.nl

Een op de twintig werknemers heeft er alles voor over om een promotie binnen te halen, zelfs als ze daarvoor met hun directe leidinggevende moeten daten. Deze intrigerende conclusie is afkomstig uit een onderzoek van Unique. Het uitzendbureau deed onderzoek naar liefde op de werkvloer onder meer dan 500 Nederlandse werknemers. 

Alles voor promotie
Op de vraag ‘Daten met een collega: Ja of nee?’ gaf 5% als antwoord: ‘Voor promotie doe ik alles’. Zij willen juist daten met een leidinggevende. Dit is een daling van 3% ten opzichte van vorig jaar. 32% van de Nederlandse werknemers wil juist absoluut niet daten met een collega. Voor hen geldt dat ze nog liever ontslag nemen, dan dat ze gaan daten met een collega.

Flirten op Werk

Daten met collega moet kunnen
44% van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zij vinden dat in de liefde alles geoorloofd is. 19% van de respondenten geeft aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega’s met elkaar daten, mits de een geen manager is van de ander. Dit blijkt uit een onderzoek 

In vergelijking met de onderzoeksresultaten van vorig jaar is er weinig veranderd in de manier waarop werknemers tegen liefde op de werkvloer aankijken. “Voor de een is in de liefde alles geoorloofd, en voor de ander absoluut niet” zegt aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. “In de praktijk komt liefde op kantoor regelmatig voor. Dit is logisch, want werk beslaat een groot gedeelte van je leven en je brengt veel tijd door met collega’s”.

Nieuws

Meer nieuws over