McKinsey alumnus Susan Duinhoven CEO Wegener

13 februari 2013 Consultancy.nl

Mediaconcern Wegener krijgt een vrouwelijke McKinsey alumnus aan het roer: Susan Duinhoven (47). Zij volgt dit voorjaar de Noor Truls Velgaard op, die uiterlijk op 1 juli uit dienst treedt. Duinhoven is afkomstig van Thomas Cook, waar ze momenteel in de functie van ‘CEO Western Europe’ leiding geeft aan de West Europese activiteiten van het reisbureau.
 
Wegener is uitgever van o.a. de regionale dagbladen de Twentsche Courant Tubantia en De Stentor.
 
Susan Duinhoven is nieuw in de wereld van dagbladen en drukkerijen. Hiervoor werkte ze onder meer bij Unilever, De Telefoongids, European Directories, Readers Digest en Thomas Cook. Tussen 1994 en 1998 werkte ze vier jaar als Engagement Manager voor McKinsey & Company, een gerenommeerd Amerikaanse strategie adviesbureau.
 
Eerder in beeld
Het had niet veel gescheeld of Duinhoven had al eerder de scepter gezwaaid bij Wegener. In 2008 was ze één van de kandidaten om topman Jan Houwert op te volgen. Uiteindelijk werd Joop Munsterman toen de topman. Nadat grootaandeelhouder Mecom in 2010 de huidige FC Twente-voorzitter in 2010 op non-actief stelde, een actie die intern veel onbegrip opleverde, werd Truls Velgaard aangesteld. Hij liet bij zijn aantreden al weten niet langer dan 2 tot 3 jaar te willen blijven.
 
Wegener in de etalage
Hoewel Wegener in de etalage staat, is het niet haar opdracht snel een koop te sluiten, zegt Duinhoven. “Het gaat er mij om het bedrijf goed te leiden en te zorgen dat we een goede strategie hebben. Schaalvergroting speelt daar zeker een rol bij”.

Nieuws

Meer nieuws over