CGI topman de Mos: CGI reddende engel van Logica

31 januari 2013 Consultancy.nl

Afgelopen zomer werd Logica gekocht door CGI. Volgens Ron de Mos, topman van CGI Nederland, zou het slecht zijn afgelopen met Logica als het ICT adviesbureau niet was overgenomen door de Canadese IT dienstverlener. Dat zei hij onlangs tegenover NuZakelijk.nl.
 
“Logica was de weg kwijt aan de top”, zegt De Mos. Logica zag in de vorige jaren het aantal werkplekken dalen van 7.000 naar 3.500. Toen in het afgelopen jaar De Mos het stokje overnam had Logica nog steeds problemen met veel overhead en was de structuur van het bedrijf nog altijd gecompliceerd.

CGI - Experience the Commitment
 
Efficiencyslag
De Most stelt dat CGI Logica heeft gered en weer in de juiste richting heeft kunnen brengen. CGI kon met name een efficiencyslag aanbrengen binnen het complexe Logica en implementeerde haar eigen aanpak in het Britse IT-automatiseringsbedrijf. Inmiddels zijn nodige managementlagen geschrapt en zijn veel duplicate banen weggesaneerd. Ook de interne complexiteit wordt flink aangepakt, waardoor processen als facturatie of het maken van offertes in dezelfde standaard gegoten werden als bij het Canadese CGI. “We zijn nu stap voor stap de complexiteit aan het opruimen” zegt De Mos.
 
Medewerkers reageren volgens De Mos positief op de ontwikkelingen: “Die simpelheid maakt enorm veel energie los bij de mensen”. Ook heeft CGI Nederland een aandelenprogramma gelanceerd om de betrokkenheid onder medewerkers verder te vergroten. Daarnaast noemt de topman de invoering van een deels variabele beloning binnen alle lagen van de organisatie een “grote stap” in het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden.

Nieuws

Meer nieuws over