Vanberkel bouwt netwerk van Associate Partners uit

10 juli 2024 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanberkel Professionals blijft flink aan de weg timmeren in het verstevigen van zijn kennisleiderschap. Na het binnenhalen van diverse Top Consultants, bouwt het bureau nu ook gestaag een netwerk op van doorgewinterde Associate Partners. Een rondje langs enkele aanwinsten van het afgelopen jaar.

Sinds de oprichting in 2007 gaat het hard met Vanberkel Professionals. Gestart als bureau dat met name ondersteunend financieel personeel levert aan overheden, biedt het vandaag de dag ook juridische specialisten. En vanuit de opgezette consultingtak levert het Zoetermeerse bureau sinds enkele jaren ook adviesdiensten.

Ondertussen groeide het team ook hard, getuige de diverse FD Gazellen die in de wacht werden gesleept. Inmiddels staat de teller al op zo’n 250 vaste medewerkers.

Vanberkel bouwt netwerk van Associate Partners uit

Om dit team nog eens verder te versterken, bouwt Vanberkel sinds enkele jaren ook aan een netwerk van Associate Partners – stuk voor stuk zeer ervaren professionals die het bureau kan inschakelen.

“De Associate Partners beschikken minimaal over zo’n vijftien tot twintig jaar aan ervaring”, vertelt oprichter en directeur Bob van Berkel. “Daarmee brengt het netwerk op de inhoud extra kennis en kunde waar we gezamenlijk een win-win uit kunnen halen.”

“Ze dragen bij aan het verwerven van opdrachten, het begeleiden van medewerkers én het bouwen van proposities”, vult mededirecteur Sebastiaan de Ruiter aan. “Het draagt echt bij aan onze positionering en we kunnen onze klanten hierdoor altijd iets extra’s bieden.”

Voorstelrondje

Inmiddels bestaat het netwerk uit zo’n vijftien Associate Partners. Het afgelopen jaar kwamen er weer vier bij. We stellen ze kort voor.

Saskia Somai heeft meer dan 22 jaar ervaring bij verschillende gemeenten als allround financial, met expertise op gebieden als financial en operational audit, rechtmatigheidsverantwoording en concern- en businesscontrol. Ze voerde vele veranderingen en verbeteringen door en bracht advies uit aan het college en de raad. Voordat ze zich als Associate Partner verbond aan Vanberkel werkte ze als zelfstandige al veel samen met het bureau.

“Ik wil als Associate Partner heel graag bijdragen aan de groei van Vanberkel”, laat ze weten, “zowel in termen van kwaliteit als in fysieke omvang van het meest waardevolle kapitaal van Vanberkel: het menselijk kapitaal. Dit wil ik doen door mijn expertise te delen met collega’s, trainingen te geven en zeker ook door collega’s te helpen als ze op gesprek gaan bij klanten.”

Vanberkel bouwt netwerk van Associate Partners uit

Filip den Eerzamen is gespecialiseerd in internal en operational audit, risk management, rekenkameronderzoek en het aanpakken van (politiek-bestuurlijk) complexe vraagstukken. Na te werken voor onder meer de Rijksoverheid (Algemene Rekenkamer) en het internationale bedrijfsleven (Koninklijke Vopak), startte hij 16 jaar geleden als zelfstandig audit & control-professional.

“Ik heb het genoegen gehad in veel keukens van zowel private- als (semi)publieke organisaties te hebben mogen kijken en neem vanuit beide werelden veel ervaring en expertise mee. Ik ben ervan overtuigd dat overheid en bedrijfsleven meer van elkaar kunnen (en moeten) leren en ik pas mijn opgedane ervaringen en inzichten dan ook graag toe in organisaties.”

Fierman Schreurs is een financieel manager met meer dan 25 jaar ervaring in het publieke domein. Hij werkte aan vraagstukken op gebieden als (in) control, interne beheersing, procesoptimalisatie, financiën, verslaggeving, audit en risicomanagement. Hij fungeerde veelvuldig als gesprekspartner van het hoger management en gaf leiding aan diverse verander- en verbetertrajecten.

“In mijn loopbaan heb ik zeer ruime ervaring opgedaan in diverse rollen in de publieke sector en met name binnen de zorgsector. Samenwerken aan (complexe) vraagstukken geeft mij energie en ik zet mijn kennis graag in om de bedrijfsvoering op strategisch, tactisch en/of operationeel vlak sterker te maken. Met een positieve, coachende insteek zet ik mensen graag in hun kracht.”

Joop Maasakkers, tot slot, zet zich in als interim- en projectmanager. Hij heeft ruim 20 jaar brede ervaring met management in de (financiële) bedrijfsvoering van agentschappen bij de Rijksoverheid. Dat omvat onder meer (concern)control, business intelligence, opzetten van een data warehouse, verander- en IV-programma’s, jaarrekeningtrajecten en fiscaliteit.

“Ook nu ik mijn ambtelijke loopbaan heb afgerond, wil ik mijn kennis en ervaring graag blijven inzetten voor de publieke zaak. Dit bracht me bij Vanberkel. Ik geniet ervan te verbinden en proactief samen met anderen te werken aan positieve impact. Geïnspireerde en gemotiveerde collega’s zijn daarbij voorwaarde om tot resultaten te komen.”

Blijven bouwen

De komende tijd wil Vanberkel het Associate Partner-netwerk verder blijven uitbreiden. “Zeker weten”, bevestigt directeur De Ruiter. “We zijn met name op zoek naar extra versterking op het gebied van legal, interim-management, organisatieadvies en duurzaamheid.”

Bob van Berkel voegt tot slot toe dat de volgende Associate Partner al bijna kan worden gepresenteerd. “Het is iemand die zich zal richten op de zorg, maar dat is alles wat ik momenteel mag zeggen. Binnenkort meer!”