AT Kearney consultant schuldig aan handel met voorkennis

03 april 2012 Consultancy.nl

Sherif Mityas, een consultant van adviesbureau A.T. Kearney, heeft bekend dat hij vertrouwelijke informatie, die hij tijdens zijn werk voor het adviesbureau verkreeg, heeft gebruikt om in aandelen te handelen. Toen hij een private-equitybedrijf adviseerde, Carlyle, kwam hij te weten dat Carlyle van plan was vitaminebedrijf NBTY te kopen. Met die informatie investeerde hij in aandelen van NBTY en verdiende daarmee $25.000.

AT Kearney

Uit de strafrechtelijke aanklacht tegen Mityas blijkt dat Carlyle hem en andere A.T. Kearney adviseurs in mei 2010 inhuurde om de firma te adviseren over een geplande acquisitie van NBTY. In diezelfde maand kocht Mityas 1.300 aandelen van het bedrijf voor $34 per aandeel. In juli, nadat NBTY aankondigde dat Carlyle de firma wilde overnemen voor $55 per aandeel, schoten de aandelen van NBTY omhoog van $37,47 naar $53 per stuk. De volgende dag verkocht Mityas de aandelen en maakte $25.000 winst, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Nadat Mityas schuld had bekend voor handel met voorkennis kreeg hij een boete van $78.000, en zal hij bovendien de standaardstraf van het Amerikaanse rechtssysteem moeten ondergaan. Toen het strategie adviesbureau vernam dat Mityas schuld had bekend heeft het adviesbureau zijn dienstverband met onmiddellijke ingang opgezegd.

In een persverklaring laat A.T. Kearney weten dat het “volledig heeft meegewerkt” met de autoriteiten. “Onze commitment om zaken te doen met de hoogste graad van integriteit is onwrikbaar sinds onze oprichting in 1926” aldus A.T. Kearney.

Nieuws