Deloitte: autopremies stijgen door verliezen autoverzekeraars

26 juni 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Engelse autoverzekeraars hebben over het boekjaar 2010 een verlies geleden van €2,3 miljard. De bedrijven lieten in dat jaar een combined ratio zien van 120%. Daarnaast zal er in 2011 nog geen sprake zijn van winst. Dat blijkt uit een onderzoek door Deloitte, dat onlangs door het adviesbureau op een jaarlijks autoverzekeringseminar werd gepresenteerd. 

Car accident - Deloitte

In 2009 was de combined ratio van de verzekeraars vrijwel gelijk – 119%. De premieverhogingen in 2010, gemiddeld rond de 10%, hebben dus geen goede resultaten opgeleverd. Volgens Deloitte hebben aandeelhouders alleen nog interesse in bedrijven die extra producten weten te verkopen aan klanten.

Uit Deloitte’s onderzoek kwam tevens naar voren dat de situatie voor autoverzekeraars eigenlijk al jaren schrijnend is. Door vrijkomende voorzieningen en meevallers werden die verliezen tot voor kort verbloemd. Gevolg van deze situatie is, volgens het adviesbureau, een sterke stijging van de autoverzekeringspremies. Ook gaan de verzekeraars hun acceptatieproces, fraudebestrijding, schadegegevens en claimmanagement verder aanscherpen.