Maisters verwelkomt drie nieuwe young professionals

10 juli 2024 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maisters heeft Fabienne Willemen, Anne Lotte Lemmers en Max Holdrinet toegevoegd aan het team. Ze vertellen over het uitdagende ontwikkelprogramma dat ze volgen.

Fabienne Willemen werkte hiervoor als Healthcare Consultant bij ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Daar werkte ze aan “verschillende projecten gericht op procesanalyse, procesoptimalisatie en het verbeteren van de efficiëntie van samenwerkingen”. 

Anne Lotte Lemmers werkte eerder op de ICT-afdeling van een ziekenhuis, waar ze verantwoordelijk was voor het inrichten, beheren en up-to-date houden van verschillende zorgapplicaties. Daarnaast heeft ze ook meerdere projecten gedaan.

Maisters verwelkomt drie nieuwe young professionals

Max Holdrinet is op zijn beurt afkomstig uit de zonnepanelensector. “Naast het realiseren van zonnestroomsystemen hield ik mij bezig met het verbreden van de propositie naar andere producten zoals warmtepompen, batterijen en laadpalen.” 

Bij Maisters volgt het drietal het Young Professionals-programma voor management consultancy. In dit programma krijgen young professionals – die twee tot vijf jaar werkervaring meebrengen – in tweeënhalf jaar de fijne kneepjes van het adviesvak bijgebracht.

Overstappen naar de consultancy 

Fabienne was al bekend met de advieswereld, maar daarin werkte ze vooral binnen één specifieke sector: de zorg. Bij Maisters kan ze nu haar horizon verbreden: “Mijn overstap naar Maisters biedt me de kans om een breder scala aan sectoren en bedrijven te verkennen.”

Anne Lotte kan erover meepraten: “De consultancy heeft mij altijd al getrokken, Toen ik begon met werken was de coronaperiode net gestart, waardoor heel veel startersbanen in consultancy verdwenen. Dus toen ben ik gaan nadenken op welke manier ik wel een raakvlak had met zorg en ICT, en waarbij ik de mogelijkheid had om mezelf te ontwikkelen. Zo kwam ik bij mijn vorige functie in het ziekenhuis terecht.” 

Haar interesse ging vooral uit naar aspecten als project- en procesmanagement en het werken met veel verschillende stakeholders. Met Anne Lottes keuze voor Maisters komen nu diverse werelden samen, en kan ook zij haar perspectief verbreden. “Omdat mijn achtergrond heel specifiek met zorg te maken had, heb ik bij Maisters een goede combi gevonden voor het verbreden van mijn kennis in andere sectoren en verbeteren in het consultancyvak.”

“Tijdens de sollicitatie merkte ik hoe open iedereen was over hun ervaringen bij Maisters, toen wist ik het wel.”

Wat Max aanspreekt aan het adviesvak is in de eerste plaats de mogelijkheid om mensen en organisaties te helpen. “Ik werk graag in een faciliterende rol, dat heb ik altijd al gehad. Dat is ook wat me trekt aan het vak van consultancy.” 

Waarom Maisters? 

Dat hij specifiek koos voor Maisters heeft verschillende redenen. Zo krijgt hij bij het bureau de kans om “meer verschillende sectoren” te zien. Maar ook de “ruimte voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling” speelde een rol. “Het programma sluit daar voor mij erg goed bij aan door de inhoud van de trainingen en de combinatie met intervisie.”

Toch was zijn keuze voor Maisters vooral een gevoelskwestie. “Voor mij is het erg belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij de organisatie en of deze bij me past. Gedurende het sollicitatietraject heb ik een aantal Maisters gesproken en merkte ik hoe open iedereen was over hun ervaringen in de praktijk, de intervisie en het werken bij Maisters, toen wist ik het wel.”

Fabienne wil zich bij Maisters graag “verder verdiepen in strategische vraagstukken en op een meer generalistische manier meedenken met speciale aandacht voor de menselijke kant die daarbij komt kijken”.

“Uit mijn gesprekken met Maisters merkte ik dat er veel aandacht is voor ontwikkeling, niet alleen als professional maar ook als persoon”, legt ze uit. “Daarnaast krijg ik enorm veel energie van het werk waar Maisters zich mee bezighoudt, namelijk werken aan complexe vraagstukken op het gebied van strategie-executie en portfoliomanagement.”

“Er is veel aandacht voor ontwikkeling, niet alleen als professional maar ook als persoon”

Ook wijst ze op de uitstekende begeleiding. “Je wordt bij je opdrachten ondersteund door een ervaren management consultant. Hiermee kan je sparren en sta je sterk. En ik geloof dat je samen verder komt. Deze dynamiek zie je ook terug binnen de organisatie, waar we samenwerken aan de groei van Maisters als bedrijf.” 

Open en warme sfeer 

Behalve de inhoudelijke match, is het vooral ook de cultuur binnen Maisters die maakt dat het drietal zich uitstekend thuis voelt bij hun nieuwe werkgever. “Ik loop hier nu een aantal weken rond en er heerst een enorm prettige, open en warme sfeer”, geeft Fabienne aan. “Mijn collega’s van zowel Summiteers als Maisters zijn erg betrokken en stuk voor stuk ambitieuze mensen met een doel. Het voelt als thuiskomen in een warm bad, waar naast hard werken ook ruimte is voor een gezellige borrel.”

“Weet je wat mij vooral is opgevallen?”, vult Max aan, “er wordt hier altijd goed naar elkaar geluisterd, hoe triviaal dat ook mag klinken.”

Anne Lotte is het met hem eens: “Maisters is een hele platte, prettige organisatie met hele leuke mensen, iedereen staat voor elkaar klaar. Met elkaar kunnen we hele gave dingen neerzetten.”

“Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga meemaken.”

“Ik kijk erg uit naar de groei die ik de komende jaren ga doormaken als mens, zowel professioneel als persoonlijk”, voegt Fabienne toe. “En ik ben benieuwd hoe de strategische opdrachten en het hele programma mij daarbij zullen helpen. Ik ben ook benieuwd naar de intervisies met mijn mede-Maisters, omdat ik sterk geloof in leren van en met elkaar.” 

Meteen op sleeptouw

Inmiddels is Fabienne gestart op haar eerste klantopdracht, bij een grote zorgverzekeraar. Daarnaast heeft ze in haar eerste weken diverse Maisters ondersteund bij hun klantwerk. “Ik vind het supertof dat ik meteen op sleeptouw ben genomen en de kans krijg om mee te denken over vraagstukken. Ik help onder meer bij het opzetten van een projectportfolio-managementaanpak en het opstellen van een strategiedocument voor een afdeling van een grootbank.” 

Max heeft inmiddels ook zijn eerste opdracht te pakken. Bij de Nederlandse Zorgautoriteit houdt hij zich bezig met project- en portfoliomanagement. “Het doel is om de voortgang te bewaken van de lopende projecten en binnen de IT-programma’s een goede governancestructuur in te richten”, legt hij uit. 

Hij heeft ook veel zin in de trainingen en intervisie binnen Maisters: “Het lijkt me heel interessant om deze gelijk in de praktijk te brengen. In het bijzonder de training ‘inzicht in invloed’ heb ik al vele malen voorbij horen komen. Ik kijk er erg naar uit om daarin mijn eigen stijl te leren kennen en ontwikkelen!” 

Anne Lotte, die inmiddels is gestart binnen een grote bank, heeft vooral zin in het doorlopen en afronden van een eerste opdracht. “In mijn eerste weken heb ik mij vooral gefocust op het leren kennen van de organisatie en het lopende project. Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga meemaken, hoe het eindproduct eruit gaat zien, wat de klant en ik van elkaar kunnen leren en wat voor stappen ik aan het eind van mijn opdracht heb kunnen zetten.”