Groei en ontwikkeling als trainee inkoopconsultancy bij AevesBenefit

05 juli 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Een traineeship biedt starters de kans om na hun studie verder te leren en zich te verdiepen in een vakgebied, met extra begeleiding en training die zorgen voor een steile leercurve. Celina Heemskerk en Diederik van Reeken nemen deel aan het traineeship Inkoopconsultancy bij AevesBenefit. Ze vertellen over hun groei en ontwikkeling.

Celina zit in het eerste jaar van het traineeship en heeft een bachelor in International Business en een master in Supply Chain Management.

“Het vak inkoop sprak mij aan omdat het een analytische uitdaging en persoonlijk contact combineert”, vertelt ze. “In het laatste jaar van mijn studie ben ik daarom als werkstudent begonnen bij het consultancyteam van AevesBenefit en van daaruit doorgestroomd naar het traineeship Inkoopconsultancy.”

Celina Heemskerk en Diederik van Reeken - Aevesbenefit

Diederik zit in het tweede jaar van het traineeship en heeft Supply Chain Management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. “Mijn achtergrond heeft me een solide basis gegeven om de dynamiek van inkoop te begrijpen”, geeft hij aan. “Ik werd geïntrigeerd door de mogelijkheid om met leveranciers te onderhandelen, kosten te optimaliseren en tegelijkertijd kwaliteit te waarborgen. Zo kwam ik terecht bij het traineeship van AevesBenefit.”

Een nuttige achtergrond

Celina en Diederik zijn dus beiden geschoold in supply chain management. Deze gedeelde achtergrond heeft ze vanaf het begin inzicht gegeven in de dynamiek van inkoop en de rol die inkoop speelt in organisaties. Deze kennis nemen ze mee in hun werkzaamheden als trainees.

“Vanaf het begin had ik al inzicht in hoe belangrijk het is om goed te communiceren met zowel leveranciers als interne stakeholders”, legt Diederik uit. “Bovendien heeft mijn studie me geleerd hoe belangrijk het is om de juiste inkoopbehoeften te identificeren. Dat is essentieel voor het komen tot een efficiënte en effectieve inkoopstrategie.”

“Supply chain heeft mij laten zien dat je inkoop niet los kan zien van de andere afdelingen binnen een bedrijf”, voegt Celina toe. “Inkoop als afdeling alleen zien werkt niet, en andere afdelingen onafhankelijk zien is ook niet efficiënt.”

“Bij elke training zet je een volgende stap en krijg je handvatten om zo goed mogelijk aan de slag te gaan.”

“Jezelf in het midden plaatsen van het bedrijf zorgt voor zichtbaarheid en daardoor ook meer ondersteuningsmogelijkheden beide kanten op”, legt ze uit. “Inkoop is onderdeel van de hele supply chain van een bedrijf, of dit nu is bij een bedrijf dat producten maakt, services aanbiedt, privaat, semipubliek of publiek is.”

Van trainingen naar de praktijk

In het traineeship inkoopconsultancy staat de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de trainees centraal, waarbij ze profiteren van de uitgebreide begeleiding van ervaren professionals. Hoe ziet dat er in de praktijk uit voor Celina en Diederik?

“Er zijn drie dingen die bijdragen aan mijn professionele ontwikkeling”, geeft Celina aan: “Trainingen, on-the-job-learning en persoonlijk coaching. Gelijk als je begint krijg je basistrainingen voor bijvoorbeeld Windows-programma’s en inhoudelijk over inkoop. Bij elke training zet je een volgende stap en krijg je handvatten om zo goed mogelijk aan de slag te gaan.”

Minstens zo belangrijk, legt ze uit, is de on-the-job learning. “Dit is een cruciaal onderdeel, omdat je de theoretische kennis direct kan toepassen in je werkomgeving. Je krijgt onmiddellijke feedback en leert van ervaren collega’s.”

“Het team bestaat uit gelijkgestemde, serieuze maar ook heel gezellige collega’s.”

Deze collega’s bieden ook de persoonlijke coaching. “Dit helpt je om je sterke punten te identificeren en te benutten, je verbeterpunten aan te pakken en duidelijker doelen te stellen”, vertelt Celina. “Daardoor word je zelfverzekerder in je rol, kun je beter omgaan met uitdagingen en stress, en word je effectiever.”

Verbreden en verdiepen

Diederik legt uit dat de combinatie van trainingen, opdrachten en coaching optelt tot een vruchtbare bodem voor leren en ontwikkelen.

“De verschillende contexten en ervaringen die ik tijdens het traineeship tegenkom, dagen me uit om mijn vaardigheden en kennis te verbreden en te verdiepen. Dankzij die variatie kan ik flexibel zijn en ontwikkel ik verschillende manieren om problemen van organisaties op te lossen. Ook krijg ik zo de kans om te ontdekken waar mijn passie ligt.”

Ook de “fijne werkomgeving” bij AevesBenefit helpt, zo geeft hij aan. “Het team bestaat uit gelijkgestemde, serieuze maar ook heel gezellige collega’s. Samenwerken met mensen die dezelfde interesse hebben voor het oplossen van problemen creëert een stimulerende omgeving waarin we van elkaar kunnen leren en groeien.”

“Al met al biedt het traineeship bij AevesBenefit mij niet alleen de kans om praktische ervaring op te doen in verschillende sectoren, maar ook om te werken in een ondersteunende en inspirerende omgeving. Hierdoor kan ik mijn vaardigheden en kennis verder ontwikkelen en mijn carrière op een positieve manier vormgeven.”