Bain: 50% bevolking heeft internet-apparaten in 2015

04 januari 2012 Consultancy.nl

In 2015 zal meer dan 60% van de gezinnen in ontwikkelde landen beschikken over apparaten die met internet verbonden zijn, zoals tablets en intelligente televisies. China en India lopen nog achter, maar zijn bezig met een inhaalslag. Daar zal over drie jaar bijna 30% van de stadsbewoners “connected”-apparaten bezitten. Dat blijkt uit een onderzoek door adviesbureau Bain & Company. Het onderzoek werd gehouden in Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, China en India.

Happy multigeneration family with electronic communication devices

Veel potentie voor “connected”-apparaten
Eén van de uitkomsten is dat er veel groeimogelijkheden liggen in de markt voor intelligente televisies. “Op dit ogenblik blijft het bezit van een intelligent televisietoestel nog relatief beperkt, maar in het westen zou over drie jaar al een penetratie van 45% kunnen worden bereikt”, laat een consultant van Bain weten. In China en India zullen “connected”-televisies naar verwachting minder snel aan populariteit winnen. Online tablets worden op dit moment door ongeveer 25% van de consumenten in westerse landen gebruikt. In China is dat een fractie minder, daar waar in India de tablet nog slechts beperkt doorgedrongen is.

Nog niet rendabel
Ondanks de grote interesse van consumenten voor online apparatuur, lijkt het voor bedrijven lastig om een rendabele strategie op te zetten voor “connected”-apparatuur. Daarvoor zijn eerst betere en meer innovatieve manieren nodig om de consument online content aan te bieden voor de nieuwe technologie. Ook moeten consumenten de mogelijkheid krijgen om zelf nieuwe content voor hun online apparatuur te vinden.

Nieuws

Meer nieuws over