Buitenlandse Zaken besteedt IT infrastructuur uit aan Atos

10 januari 2012 Consultancy.nl

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een overeenkomst met Atos gesloten voor de uitbesteding van het applicatiebeheer, onderhoud en het aanpassen van een uitgebreid scala van IT-toepassingen. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van vier jaar. 

Atos won de Europese aanbesteding in concurrentie met diverse overige ICT adviesbureaus

Het adviesbureau gaat het ministerie ondersteunen met een uitgebreid aanbod aan applicatiediensten. Zo tekent zij voor het beheer en de exploitatie van het volledige landschap van bedrijfsvoeringsapplicaties en het implementeren van nieuwe releases van bestaande toepassingen.

Ook wordt Atos verantwoordelijk voor de vernieuwing en rationalisatie van het applicatieportfolio en het beschikbaar stellen van IT-toepassingen voor distributie. Bovendien wordt het ICT adviesbureaus verantwoordelijk voor de vernieuwing van de applicatie Pacta en de migratie hiervan naar de PactaII. Deze kritische toepassing - waarin gegevens over ruim 7.000 belangrijke internationale verdragen worden bijgehouden - is cruciaal voor een goede uitvoering van de kerntaken van het ministerie. 

Kwaliteit bepalend
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze uitbesteding aan Atos gegund vanwege de kwaliteit van de aangeboden oplossing, die het ministerie in staat stelt een substantiële kostenreductie te realiseren, terwijl de continuïteit van kritische IT-toepassingen is gewaarborgd. Ook kan het ministerie zich nu meer focussen op haar kernactiviteiten. 

“Deze samenwerking met Buitenlandse Zaken vertegenwoordigt voor Atos een belangrijke overeenkomst waarmee we onze positie in de publieke sector dat een belangrijke groeimarkt voor ons vertegenwoordigt, verder versterken. Wij zijn erg trots een belangrijke rol te gaan spelen in de IT-strategie van het Ministerie en hiermee een bijdrage te leveren aan het realiseren van de strategische doelstellingen van het departement”, aldus Peter Verkoulen VP Market Public, Health & Transport van Atos.

Nieuws

Meer nieuws over