Hogenhouck M&A weet vier deals succesvol te closen

13 juni 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een reeks succesvolle deals in het eerste kwartaal van 2024, heeft Hogenhouck M&A opnieuw enkele drukke weken achter de rug. Een overzicht van vier recente transacties die de M&A-adviseurs begeleidden en die succesvol zijn geclosed.

Validata Group gekocht door Amerikanen

In maart werd Validata Group overgenomen door DISA Global Solutions, een prominente speler in arbeidsscreening in de Verenigde Staten.

Validata werd opgericht in 2009 in ons land en is marktleider in softwaregedreven employment screening. Het bedrijf telt circa 50 medewerkers. De overname is bedoeld als een strategische stap om de internationalisering van Validata te versnellen. Naast Nederland is het bedrijf ook reeds actief in Zweden.

Hogenhouck M&A weet vier deals succesvol te closen

“Onze diensten blijven groeien en worden steeds internationaler”, reageert Harm Voogt, Managing Director en medeoprichter van Validata. “Deze strategische zet stelt ons in staat die internationalisering beter vorm te geven voor onze klanten, en dat is precies waar we naar op zoek waren.”

Hogenhouck M&A begeleidde de aandeelhouders van Validata met een team bestaande uit Victor Rosier, Thijs Piso en Robin Korver.

Krachtenbundeling in detacheringsland

IT-detacheerder Outtask heeft Astorium overgenomen. Met deze overname wil Outtask de volgende stappen zetten in het aanbieden van een breed spectrum aan diensten en het versterken van de positie als integrale IT-partner. Met de integratie van 80 professionals van Astorium breidt Outtask zijn bereik uit. Astorium zal gaan opereren onder de naam Astorium by Outtask.

“De filosofie van Astorium om bewuste keuzes te maken en intensief, intelligent werk te leveren, sluit perfect aan bij de visie van Outtask”, zegt Astorium-CEO Bart Jan van Trommel. “De overname vergroot onze capaciteit om onze klanten nog beter van dienst te zijn, ondersteund door de solide infrastructuur en het uitgebreide netwerk van Outtask.”

Hogenhouck M&A begeleidde Astorium bij deze transactie, met een team bestaande uit Mark van Beusekom, Cedric Baerts en Bernard Bruggeman. Van Trommel laat weten: “Bij Hogenhouck hebben we een team gevonden dat snapt hoe ons bedrijf en onze business in elkaar zit, en wat de belangrijkste business drivers zijn.”

Clear Mind en Total ICT Solutions samen verder

Clear Mind, een dienstverlener voor het MKB op het gebied van clouddiensten voor telefonie, internet en ICT, wordt onderdeel van Total ICT Solutions (TICTS). Clear Mind werd opgericht in 2003 door Pepijn Lavrijssen en kent samenwerkingen met bedrijven zoals KPN, Vodafone en Microsoft.

Met de overname door TICTS wordt een nieuwe stap gezet om de dienstverlening uit te breiden en klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen. “Ik ben enorm trots op alles wat we met Clear Mind hebben bereikt,” reageert Lavrijssen, die aanblijft als algemeen directeur. “Nu is het tijd om, samen met ons hele team en onze klanten, de juiste stap te zetten naar een veelbelovende toekomst.”

“Hierin is de samenwerking met Total ICT Solutions een hele logische”, vervolgt Lavrijssen. “Ik heb heel veel vertrouwen in de volgende fase, waarin Clear Mind samen met TSH-platform Total ICT Solutions verder groeit en ontwikkelt.”

Hogenhouck M&A begeleidde Clear Mind bij deze transactie, met een team bestaande uit Victor Rosier, Maarten van der Heijden en Marloes van Haasteren.

Maessen Tentsupply en Veldeman Group gaan samenwerken

Tentenleverancier Maessen Tentsupply wordt onderdeel van de Belgische Veldeman Group, een specialist in tentstructuren en modulaire infrastructuur. Maessen Tentsupply werd opgericht in 1998 en heeft een sterke positie op de Nederlandse markt met een team van 30 professionals. Het bedrijf biedt totaaloplossingen voor evenementen, festivals en bedrijfsoplossingen.

De samenwerking moet Maessens toekomstige groei waarborgen, terwijl Veldeman zijn geografische aanwezigheid versterkt.

Mede-eigenaar Roel Nelis van Maessen Tentsupply licht toe: “De afgelopen jaren hebben we een mooie groei gerealiseerd en de processen binnen ons bedrijf verder geprofessionaliseerd. We zijn nu klaar voor de volgende stap en geloven dat we binnen de Veldeman Group de synergie en groei in de komende jaren kunnen doorzetten.”

Hogenhouck M&A begeleidde de aandeelhouders van Maessen Tentsupply bij deze transactie, met een team bestaande uit Hein Stoops, Margot IJssel de Schepper en Bas Schellekens.