Mercer neemt pensioenadviesbureau Cardano over

12 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft zijn pensioenpraktijk flink uitgebouwd met de overname van Cardano, een grote speler in de Britse en Nederlandse markt.

Als gevolg van de overname maken ongeveer 550 medewerkers van Cardano de overstap naar Mercer, verspreid over kantoren in Londen, Nottingham en Rotterdam. Mercer heeft zelf 16 kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Cardano is sinds 2000 actief als pensioenadviseur en vermogensbeheer, met een beheerd vermogen van ongeveer $66 miljard. Ook heeft Cardano een eigen pensioenplatform die de pensioenregelingen verzorgt voor ruim twee miljoen spaarders via 27.000 werkgevers die meedoen aan verplichte pensioenregelingen.

Mercer neemt pensioenadviesbureau Cardano over

“Cardano heeft een hoogwaardig team, biedt een scala aan gespecialiseerde beleggingsmogelijkheden en heeft een uitstekende staat van dienst”, aldus Michael Dempsey, President Investments and Retirement bij Mercer. “Met deze overname en het samenbrengen van onze expertise bieden we een unieke combinatie waarmee wij institutionele beleggers en hun veranderende behoeften optimaal kunnen ondersteunen.”

Mercer heeft ongeveer 25.000 medewerkers in 40+ landen en behoort tot een van de grootste adviesbureaus in human capital, pensioenen, en risicomanagement. Het bureau behoort volgens de benchmarks van Consultancy.org al tot de koplopers in de Britse en Nederlandse pensioenlandschappen.

“Met de komst van Cardano versterken we onze pensioendiensten in deze markten verder”, aldus Benoit Hudon, President en CEO van Mercer in het Verenigd Koninkrijk. 

Michaël de Lathauwer, CEO van Cardano, laat weten dat Mercer wat hem betreft de ideale langetermijnpartner is voor de firma. “Ik ben blij dat onze klanten en collega’s toegang krijgen tot alles wat Mercer te bieden heeft, inclusief wereldwijde resources, een breed scala aan talent, strategisch advies, en onderzoek. We kijken ernaar uit om één multidisciplinair team te vormen en samen onze klanten te helpen in het pensioen- en beleggingslandschap.”