Tensing benoemt Kees Voeten tot COO van Benelux

13 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tensing heeft Kees Voeten benoemd tot de nieuwe Chief Operations Officer (COO) voor de Benelux.

Kees Voeten is extern aangetrokken en volgt Dave Laurier op, die de stap maakt naar een Europese rol bij Tensing.

“Ik heb erg veel zin om samen met mijn nieuwe collega’s met passie voor geo-data mooie klantgerichte oplossingen te maken. Geo-data speelt een steeds belangrijkere rol binnen onze economie en samenleving, ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het creëren van waarde bij onze klanten en het verder laten groeien van Tensing”, zegt Voeten.

Tensing benoemt Kees Voeten tot COO van Benelux

Dave Laurier (links) en Kees Voeten (rechts)

Het in Utrecht gevestigde Tensing specialiseert zich sinds 1985 in geografische informatievoorziening. Het bedrijf heeft rond de 150 consultants werkzaam vanuit vier kantoren in West-Europa, en is een van de leidende implementatiepartners van ArcGIS and FME – twee systemen die veel gebruikt worden in de GIS-wereld.

Voeten leidt de teams in Nederland en België (rond de 100 professionals), de overige landenorganisaties worden geleid door respectievelijk Oliver Morris (Verenigd Koninkrijk) en Guillame Houssay (Frankrijk). Laurier is nu verantwoordelijk voor het aansturen van alle Business Directors in Europa.

De nieuwe COO brengt bijna 25 jaar aan ervaring mee naar zijn rol. Na zijn carrière te zijn gestart in de IT-consultancy maakte hij de overstap naar de nutssector. Bij energiemaatschappij Eneco bekleedde hij rollen als projectmanagement en intern adviseur werkzaam op het snijvlak van business en IT. De afgelopen zeven jaar was hij IT Directeur van waterbedrijf Evides en afvalverwerker Renewi.

“Kees heeft een sterke bedrijfskundige achtergrond en uitgebreide ervaring in verschillende markten zoals energieleveranciers en waterbedrijven”, aldus Laurier over zijn opvolger.

Voeten: “Vanuit Tensing hoop ik waarde te leveren aan de mij bekende wereld van energie- en waterbedrijven, als natuurlijk ook vele andere bedrijfstakken. Ons streven is om de go-to partner te zijn voor GIS in de Benelux en West-Europa.”